Autohuur Venetie

bookanddrive

bookanddrive

Bookanddrive.nl heeft een erg groot aanbod van goedkope huurauto's in Venetie

Meer over Autohuur Venetie

Autorijden is in Venetië niet echt een optie. Als je ergens naartoe wilt, dan kun je het beste gaan lopen of de boot nemen. Maar als je ook de omgeving van Venetië wilt zien, dan is een auto huren een uitstekend idee.

Bedrijven

Alle grote autoverhuurbedrijven hebben een vestiging in Venetië. Hertz (www.hertz.com), Europcar (www.europcar.nl) en Avis (www.avis.nl) zijn bijvoorbeeld in de stad gevestigd, maar ook Alamo (www.alamo.nl) en Budget Rent A Car (www.budget.nl) verhuren auto's in Venetië. Via de websites van deze bedrijven kun je al ruim voordat je naar Venetië afreist een auto boeken.

Vestigingen

De meeste belangrijke autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op de drie belangrijkste locaties in Venetië: de luchthaven, het treinstation en het centrum.

Op het vliegveld kun je zeven dagen per week van 8:00 uur tot 24:00 uur terecht voor een auto. Autoverhuurbedrijven op het station en in het centrum zijn op weekdagen geopend van ongeveer 8:00 uur tot 18:00 uur, waarbij je er rekening mee moet houden dat de Italianen van lange lunchpauzes houden, en dat een vestiging tussen de middag zomaar twee uur lang gesloten kan zijn voor de lunch. Deze bedrijven zijn in het weekend vaak gesloten.

Tarieven

Een auto in de economy-klasse kost ongeveer €60,00 per dag. Je rijdt dan in bijvoorbeeld een Renault Clio of een Chevrolet Matiz. Bij deze prijs zijn doorgaans een ongelimiteerd aantal kilometers, een W.A.-verzekering, een diefstalverzekering en lokale belastingen inbegrepen. De meeste autoverhuurbedrijven rekenen een hogere prijs als je de auto buiten de normale openingstijden wilt ophalen.

Voorwaarden

Verschillende autoverhuurbedrijven stellen voorwaarden als het gaat om de leeftijd van de bestuurder van de huurauto. Sommige bedrijven rekenen hogere tarieven als de bestuurder erg jong is, andere bedrijven verhuren geen auto's in de luxere klassen aan jonge bestuurders. Weer andere bedrijven eisen dat de bestuurder langer dan een jaar zijn rijbewijs heeft.