Shoppen Venetie

Meer over Shoppen Venetie

Venetië is geen winkelparadijs. Grote winkelstraten vol dure winkels en modebewust winkelpubliek, zoals je in bijvoorbeeld Rome vindt, ontbreken. Toch zijn er in Venetië wel degelijk leuke winkeltjes te vinden.

De meeste winkels in Venetië gaan rond een uur of negen in de ochtend open. Veel winkels blijven tot ongeveer half acht in de avond open. Als je gaat winkelen, moet je er wel rekening mee houden dat de echte Italianen ergens tussen twaalf en één uur én ergens tussen drie en vier uur een half uur pauzeren.

Strada Nuova

Een gezellige plek om te gaan winkelen is de Strada Nuova. Dit is een levendige straat in een gewone wijk in Venetië, waar winkels zitten die normale prijzen hanteren, en waar je als toerist minder risico loopt om geflest te worden dan in de toeristenwinkeltjes in de buurt van het San Marcoplein.

Aan de Strada Nuova zitten niet alleen kledingwinkels, maar ook pastawinkels, winkels die huishoudelijke artikelen verkopen en gebakswinkeltjes. Hier kun je de lekkerste deegwaren kopen. De Venetiaanse lekkernijen die hier verkocht worden, doen het overigens ook uitstekend als souvenir.

Rialtomarkt

Als je wilt doen wat de inwoners van Venetië zelf ook doen, dan is een bezoek aan de Rialtomarkt een goed idee. Hier halen de Italianen zelf hun dagelijkse boodschappen: groente, fruit, vlees, kaas en pasta. Wie meer van vis houdt, heeft geluk: de Campo della Pescaria, de beroemde vismarkt, is niet ver weg. Al eeuwenlang wordt hier bijna iedere dag verse vis verkocht. Op maandag is de vismarkt gesloten.

Kleding kopen

Als je op zoek bent naar kleding en schoenen, dan is er in Venetië niet één grote straat waar je alles vindt wat je nodig hebt. Verspreid door de stad vind je tal van leuke winkels en boetiekjes. Er zijn onder andere Armani, Dolce & Gabbana, Gucci, Prada en Versace. Coin is een leuk warenhuis, dat te vinden is aan de Salizzada San Giovanni Grisostomo.

Mestre

Als je echt wilt gaan winkelen, dan kun je het beste naar Mestre gaan, een voorstad van Venetië. Het Piazza Barche en het Piazza Ferretto voldoen aan al je winkelwensen.

Het Piazza Barche is een groot winkelcentrum, waar je veel verschillende winkels vindt. Hier zitten bovendien leuke restaurantjes, waar je iets kunt gaan eten als je honger hebt gekregen van het winkelen. Achter het winkelcentrum is een grote winkelstraat, die je naar het Piazza Ferretto leidt. Het Piazza Ferretto is een groot plein, waar allerlei leuke winkels en restaurants gevestigd zijn.

Murano

Het eiland Murano is beroemd vanwege het glaswerk dat er al eeuwenlang geproduceerd wordt. Als je wat van dat glaswerk mee naar huis wilt nemen als souvenir, dan kun je het beste naar Murano zelf gaan om het te kopen. In de rest van Venetië wordt nogal wat glas verkocht dat helemaal niet van Murano komt, maar in Oost-Europa of in Azië is gemaakt.