Betalen Venetie

Meer over Betalen Venetie

In Italië kun je, net als in Nederland, met de euro betalen. Je hoeft voor je naar Venetië afreist dus niet naar de bank om geld te wisselen.

Pinnen

In winkels en restaurants in Italië is het niet gebruikelijk om met je pinpas te betalen. Geld opnemen bij een geldautomaat is echter geen enkel probleem. Pinautomaten vind je overal in Venetië, en verschillende banken hebben een vestiging in Venetië.

Voor je je pinpas in je koffer stopt, moet je wel even controleren of het Maestro- of Cirrus-logo erop staat. Staat dat erop, dan kun je bij alle geldautomaten die ook van dat logo voorzien zijn, geld opnemen. Staat er een ander of geen logo op je bankpas, dan is het verstandig om bij je bank na te vragen of je je pas ook in het buitenland kunt gebruiken.

Let op! Vaak kun je in het buitenland niet meer dan ongeveer €500,00 per dag pinnen. Als je tijdens je vakantie niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan, dan kun je het beste bij je bank navragen wat de limieten op jouw rekening zijn voor je naar Venetië gaat.

Betalen met je creditcard

In Italië is het heel gewoon om met een creditcard te betalen, zeker in de winkels in de grote steden. In dorpen en minder toeristische gebieden kan het verstandig zijn om voor de zekerheid ook contant geld op zak te hebben. Hou er rekening mee dat er bij een creditcardbetaling om een legitimatiebewijs gevraagd kan worden.

Bij veel geldautomaten en banken kun je geld opnemen met je creditcard. Zorg er wel voor, dat je de pincode die bij je creditcard hoort, voor je op reis gaat uit je hoofd kent. Veel banken vragen om een legitimatiebewijs als je aan de balie geld wilt opnemen met je creditcard.

Traveller's cheques

Travellers cheques meenemen? Dat kan verstandig zijn. Je kunt travellers cheques verzilveren bij vrijwel alle banken in de wereld, en het is handig om ze achter de hand te hebben als alle andere betaalmiddelen je, om welke reden dan ook, in de steek laten.

Verschillende betaalmiddelen

Het is altijd verstandig om verschillende betaalmiddelen mee te nemen als je op reis gaat. Als je creditcard wordt gestolen of geblokkeerd, dan is het handig als je een bankpas achter de hand hebt. En als er nergens een geldautomaat te bekennen is, dan is het prettig als je eraan gedacht hebt om ook wat contant geld in je koffer te stoppen.