Weer Venetie

Meer over Weer Venetie

Venetië heeft een gematigd zeeklimaat. Het kan in Venetië het hele jaar door regenen, maar de zon schijnt er ook veel: ongeveer 2000 uur per jaar. De gemiddelde maximumtemperatuur is 16,9°C, de gemiddelde minimumtemperatuur 8,6°C.

Lente

In de lente is het klimaat in Venetië zacht. De zon schijnt regelmatig, en de middagtemperatuur schommelt rond de 15°C. Als je in deze periode naar Venetië gaat, moet je echter wel rekening houden met wisselvallig weer. Neem een paraplu mee, want regenbuien komen in deze periode regelmatig voor. In maart en april regent het gemiddeld 8 dagen per maand.

Zomer

Mei en juni zijn heerlijke maanden voor een bezoek aan Venetië. Het is in de middag bijna altijd meer dan 20°C. Een regenachtige dag behoort altijd tot de mogelijkheden, maar in deze periode is het de zon die overheerst. In juli en augustus vinden sommige mensen het misschien te warm voor een stedenreis. De middagtemperatuur ligt in deze maanden rond de 27°C. Dit zijn ook de maanden met de meeste uren zon.

Herfst

September is een erg geschikte maand voor een reisje naar Venetië. Het is dan vaak nog aangenaam warm, met middagtemperaturen rond de 24°C. De zon schijnt in deze maand nog ongeveer 200 uur, hoewel de reiziger wel voorbereid moet zijn op een regenachtige dag, zo nu en dan. Vanaf oktober zet de herfst in Venetië goed door. Het weer is dan vaak wisselvallig en regenachtig, en ook kan het in deze periode flink waaien.

Winter


De winters zijn in Venetië regenachtig en wisselvallig, maar ook in deze tijd kun je in Venetië nog zonnige, aangename dagen treffen. In december, januari en februari wordt het overdag ongeveer 6°C, ’s nachts kan het kwik dalen tot rond het vriespunt. Dit zijn de maanden met de minste uren zon, maar opvallend genoeg ook met de minste regen, gemeten in millimeters.