Vliegvelden Venetie

Meer over Vliegvelden Venetie

In de omgeving van Venetië vind je twee vliegvelden: Marco Polo Airport en Treviso Airport. Treviso Airport is klein en wordt veel gebruikt door budgetmaatschappijen als Transavia en Ryanair. Marco Polo Airport is een stuk groter. Bekijk de mogelijkheden voor Vliegtickets naar Venetië.

Marco Polo Airport

Marco Polo Airport heet in het Italiaans ‘Aeroporto di Venezia Marco Polo’. Het is het grootste vliegveld in de omgeving van Venetië. De afstand tussen de stad en het vliegveld bedraagt ongeveer 10 kilometer.

Vanaf vliegveld Marco Polo kun je niet met de trein naar Venetië, maar er zijn uitstekende busverbindingen met de stad. Bussen van de maatschappijen ACTV en ATVO brengen je in minder dan geen tijd van de aankomsthal naar het centrum van Venetië. Ook rijden er regelmatig bussen tussen het vliegveld en treinstation Mestre, en tussen het vliegveld en de belangrijkste strandresorts in de omgeving van Venetië.

Als je romantisch bent aangelegd, kun je vanaf het vliegveld ook met de boot naar Venetië reizen. Dit duurt wat langer en kost iets meer, maar het is wel een heel leuke ervaring. Alilaguna en ATVO onderhouden waterbusdiensten tussen het vliegveld en het centrum van Venetië. Kaartjes zijn te koop in de aankomsthal.

Als je liever zelf van het vliegveld naar de stad wilt rijden, dan kun je op Marco Polo Airport ook een auto huren. Verschillende autoverhuurbedrijven hebben een vestiging op het vliegveld. Onder andere AutoEuropa, Hertz, Avis, EuropCar en TargaRent zijn vertegenwoordigd. Als je zeker wilt weten dat je vervoer hebt als je op het vliegveld aankomt, kun je het beste voor je op reis gaat een auto boeken via de website van een van de grote autoverhuurbedrijven.

Natuurlijk kun je vanaf het vliegveld ook een taxi nemen. Een ‘gewone’ taxi is meestal sneller en goedkoper dan een watertaxi. Taxi’s zijn te vinden bij de aankomsthal. Het is verstandig om bij het instappen al afspraken te maken over de ritprijs. Doe je dat niet, dan kon de prijs van het ritje wel eens onverwacht hoog uitvallen.

Op het vliegveld zitten verschillende winkels, waarvan er een aantal gespecialiseerd zijn in lokale producten. Ook zijn er verschillende cafés en restaurants. Banken, wisselkantoren en geldautomaten zijn eveneens op Marco Polo Airport te vinden. Er is een postkantoor, en op verschillende plekken op het vliegveld kun je gebruik maken van draadloos internet. Ten slotte kan de reiziger gebruik maken van de gebedsruimte en van de massagesalon.

Treviso Airport

Op ongeveer 20 kilometer van Venetië vind je Treviso Airport. Treviso Airport is een stuk kleiner dan Marco Polo Airport en wordt vooral gebruikt door budgetmaatschappijen.

Vanaf het vliegveld kun je niet met de trein naar Treviso of Venetië, maar als je eenmaal in Treviso bent, kun je wel met de trein naar Venetië. De reis duurt ongeveer een half uur. Het is echter veel gemakkelijker om met de bus naar Venetië te gaan. Busmaatschappij ATVO rijdt heen en weer tussen het vliegveld en het Piazzale Roma. De dienstregeling is afgestemd op de binnenkomende vluchten, en als een vlucht vertraagd is, wacht de bus. In de aankomsthal kun je voor €4,50 een kaartje kopen.

Net als op vliegveld Marco Polo is op Treviso Airport een flink aantal autoverhuurders aanwezig. Een auto huren kan bij onder andere Europcar, Avis, Hertz en Maggiore. Wie zeker wil weten dat er een auto voor hem klaar staat als hij in Italië aankomt, doet er goed aan vooraf een auto te boeken via de website van een van deze verhuurders.

Wil je niet zelf rijden, dan kun je bij de aankomsthal in een taxi stappen. Let er wel op dat je niet wordt afgezet: de taxichauffeurs die op Treviso Airport staan, staan erom bekend dat ze erg veel geld vragen voor een enkele reis Venetië.

Het winkelaanbod op Treviso Airport is beperkt. Er is een winkeltje dat boeken, kranten en sigaretten verkoopt, en een klein duty free-winkeltje. Er zijn drie snackbars op het vliegveld. Verder vind je in de aankomsthal een geldautomaat en een geldwisselkantoor.