Taxi Venetie

Meer over Taxi Venetie

Wil je in Venetië een taxi nemen? Dan ben je aangewezen op een van de vele watertaxi’s die de stad rijk is. Een ‘gewone’ taxi zul je in Venetië niet gemakkelijk vinden.

In Venetië varen tal van grote en kleine boten rond, die als watertaxi (‘motoscafi’) dienst doen. Met een watertaxi reizen is romantisch, maar niet goedkoop. Een tochtje van vliegveld Marco Polo naar Venetië kost al snel €90,00, terwijl hetzelfde ritje met een gewone taxi niet meer dan ongeveer €30,00 hoeft te kosten. Bovendien is het belangrijk om al bij het instappen afspraken te maken over de prijs van het boottochtje. In watertaxi’s zitten namelijk geen meters.

Bij taxistandplaatsen staan de taxitarieven aangegeven. Taxistandplaatsen vind je onder andere bij vliegveld Marco Polo, Stazione Ferroviaría Santa Lucia, Piazzale Roma en het San Marcoplein.

Je kunt ook een taxi bellen. Voor een taxi van de taxistandplaats bij vliegveld Marco Polo bel je 041-966170, voor de taxistandplaats bij het station 041-718235, voor het Piazzale Roma 041-716922 en voor het San Marcoplein 041-500838.