Betalen Miami

Meer over Betalen Miami

In Amerika is het betaalmiddel de dollar. De bankbiljetten zijn van 1,2,5,10,20,50,100 en 500 dollar. Met de euro kun je daar geen kant uit. Koop daarom op tijd dollars bij je bank en zorg altijd voor een creditcard. De Verenigde Staten en dus ook Miami staat bekend om de creditcard. Het is zelfs bijna een verplichting om er een te hebben. Wil je een auto uren of je wilt een hotelkamer boeken, dan heb je zo`n kaart beslist nodig. Voor de Amerikanen is een creditcard een heel gewoon betalingsmiddel. Het begrip `pinnen` is niet bekend in Miami. Je kunt er dan ook geen aankopen mee betalen. Alleen geschikt voor geldopname bij een bank of uit een geldautomaat. Het prijsniveau ligt ongeveer gelijk dat aan van Nederland.

Geld wisselen

Je kunt euro`s wisselen bij de bank maar dat slechts beperkt mogelijk. Daardoor moet je soms lang wachten terwijl je een minder gunstige koers krijgt. Je kunt ook geld wisselen bij wisselkantoren. Daar ben je beter uit maar die wisselkantoren zijn dun bezaaid in Miami. De banken in de stad zijn altijd open van maandag tot en met vrijdag van 10:00 uur tot 18:00 uur. Er zijn banken bij die ook nog op zaterdagochtend open zijn. Openingstijden van de winkels zijn als volgt: op maandag, dinsdag woensdag en zaterdag van 09:00 uur tot 1:00 uur. Donderdag en vrijdag kun je langer gaan shoppen namelijk vanaf 09:00 uur tot 21:00 uur.

Tips

Zorg ervoor dat je pin- of giropas geschikt is voor het pinnen uit een geldautomaat in Miami. Schrijf alle telefoonnummers op die te maken hebben met je ziektekostenverzekering en met je reisverzekering. Schrijf de nummers ook op van je creditcardmaatschappij of van je bank- of girokantoor. Maak altijd kopieën van polissen, paspoort of ID-kaart en van je vliegtickets. Ben je bestolen of heb je wat verloren dan moet je dat altijd en meteen melden. Wees er zeker van dat je paspoort of ID-kaart nog drie maanden geldig is na je verblijf. Sluit alsjeblieft een hele goede reisverzekering af en met werelddekking. In Miami is het zo; geen verzekering, geen hulp! De medische zorg moet contant worden betaald. Mocht je onverhoopt in een ziekenhuis terecht komen dan meteen je ziektekostenbedrijf op de hoogte brengen zodat zij voor de betaling kunnen zorgen. Een fooi geven wordt verwacht aan taxichauffeurs, barpersoneel en aan kapperszaken. Ook in hotels, café`s en in restaurants wordt een gulle gift van je verwacht van ongeveer 15 tot 20 procent. Let wel, je bent natuurlijk niks verplicht! Ga je een café bezoeken dan moet je wel tenminste 21 jaar zijn.

Brandstof tanken

Het openbaar vervoer is niet zo uitgebreid. De meeste mensen reizen per auto of gaan met het vliegtuig. Een auto huren is dan een prima optie om Florida en Miami te verkennen. Bij het tanken moet je éérst betalen en dáárna krijg je pas je brandstof. Je kunt kiezen uit twee diensten. De eerste dienst, bij de Full-Service, hoef je niks te doen. Het personeel gaat voor je tanken, maakt de ramen nog eens goed schoon en controleert het oliepeil. En toch is het niet de bedoeling dat je fooi geeft. De tweede dienst, de Self-Service moet je al die zaken zelf regelen. Er zijn in Amerika twee staten waar het bij de wet is geregeld dat je zelf niet mag tanken. Je moet dus wachten totdat je wordt geholpen. Belangrijk !!! Hou je aan de autosnelheden die van toepassing zijn want overtreders worden streng gestraft. Een fijn verblijf in Miami toegewenst.