Taxi Miami

Meer over Taxi Miami

Het is een uitkomst, een taxi te nemen vanaf het vliegveld, en je wordt heengebracht naar jouw opgegeven adres. In de stad zelf barst het van de taxi`s vooral in South Beach wemelt het hiervan. Een taxi is makkelijk te herkennen aan hun supergele kleur. Zij staan niet alleen bij het vliegveld maar ook wel bij de grote winkelcentra. Je kunt een taxi op straat aanhouden of een keer schreeuwen wanneer er een voorbij komt. Je kunt aan een groen licht op de auto zien of een taxi vrij is. In de stad zijn diverse standplaatsen aanwezig.

Prijzen

Vanaf het Miami International Airport tot bepaalde gebieden in Miami zijn de prijzen als volgt: je wilt naar Sunny Isles, dan moet je ongeveer 50 dollar neertellen. Wil je vanaf het vliegveld naar Miami Beach tot maximaal de 70ste straat, dan ben je ongeveer 35 dollar armer. Wil je vanaf de 71ste straat dan wordt de rit 5 dollar duurder dus ongeveer 40 dollar. Wil je naar Bal Harbour vanaf het vliegveld dan zul je op het eind 45 dollar moeten lappen. Deze prijzen zijn ook nog eens exclusief fooi. Een taxichauffeur verwacht tussen de 10 en 15 procent fooi. Het is maar net wat je er voor over hebt, het hangt gewoonweg af van de service die werd geboden. Voor vervoer naar het vliegveld staan vaste bedragen.

Taxibedrijven

Er zijn drie taxibedrijven aanwezig.
Miami Beach: Centraal Cab en Kwik Vervoer.
North Miami Beach: AAA Taxi Inc, A-All American Taxi, Eeuw Cab, A Alle Aventura Taxi Inc en Dolphin Taxi.
In de stad zelf ondermeer: Flamingo Taxis, Airport Taxi, Sunshine Cabs, Yellow Cab en Metro Taxi.

Nuttige informatie!

Zorg ervoor dat de taximeter wordt aangezet. Gebeurt dat niet, vraag dan aan de chauffeur alsnog dit te doen. Doet deze persoon het niet, stap dan uit en neem een andere taxi. Je betaalt op het einde van de rit wat de meter aangeeft. Dat bedrag is zonder fooi dus jij moet maar weten of je een tip geeft ja of nee, je bent in principe niet verplicht fooi te geven. Natuurlijk weet een taxichauffeur dat je een toerist bent. Dat geeft niks maar die persoon zal proberen een langere weg te nemen om zodoende meer geld te bemachtigen. Stippel van tevoren de route uit als dat mogelijk is zodat je weet hoe je moet rijden. Doe altijd de veiligheidsriem om want het verkeer in Miami is vlug, vlug vlug en het is ook nog eens verplicht! Je kunt alleen maar contant betalen dus zorg voor kleine bankbiljetten want een chauffeur kan nooit wisselen…