Plattegrond Miami

Meer over Plattegrond Miami

Centrum

In het centrum is sprake van zakelijke gebouwen. Je vindt hier veel kantoorgebouwen en banken. Daaraan gekoppeld zijn er natuurlijk veel hotels aanwezig. Het autoverkeer raast door de straten. Het centrum is in Miami echt het hart van de stad. Miami heeft vele wijken, parken en stranden. Hier volgt een samenvatting.

Wijken

Eén van de mooiste wijken van de stad is Coral Gables. Deze wijk is ruim opgezet en je vindt hier veel groen en voornamelijk de grotere villa`s. Hier staat ook het superstatige hotel Biltmore en het winkelcentrum Miracle Mile. In dat centrum kun je uitgebreid winkelen.
Little Havana is misschien wel de bekendste wijk. In deze wijk wordt nauwelijks Engels gesproken want Spaans is hier de voertaal. Wanneer je in die wijk loopt zul je vooral veel Cubanen zien die een spelletje domino spelen en dat onder het genot van een echte Cubaanse sigaar. Er zijn veel restaurantjes aanwezig waar je echt Cubaans voedsel kunt eten.
De Art Deco wijk is ook een geweldige wijk en wordt het vaakst bezocht door toeristen. De art deco gebouwen zijn rijkelijk versierd met afbeeldingen van flora en fauna. De mooiste exemplaren zijn de vinden in de Washington Avenue, de Ocean Drive en in de Collins Avenue.
Coconut Groves behoort tot één van de oudste wijken van Magic City ofwel Miami. Het is ook een kleine wijk waar voornamelijk artiesten en schrijvers wonen. Er zijn restaurantjes en kleine boetiekjes te vinden waar je heerlijk kunt struinen.
Bal Harbour staat voor rijke Amerikanen dus veel en grote auto`s, supergrote woningen met bijbehorende luxe zwembaden. De ene villa is nóg groter en imposanter dan de andere villa. In deze wijk staat ook het Bal Harbour shopping center. Alle topmerken op bijna elk gebied vind je hier.

Parken

Het Bayfrontpark is één van het beste bezochte parken van Miami. Ligt midden in downtown en is supermooi. Je vindt in het park ondermeer een tropische rotstuin, een waterval, een zandstrand en vooral veel groen. In het park worden ook regelmatig evenementen gehouden. Het park is ruim 30 hectaren groot. Regelmatig treden hier bekende artiesten op uit binnen- en buitenland.
Bicentennal Park ligt ten noorden van het Bayfront Park. Is bijna 30 hectaren en is een open park. Dat wil zeggen dat er ruim 40.000 mensen in het park kunnen tijdens evenementen. Er hebben al vele beroemdheden in het park opgetreden.
Zuid Pointe Park is hét park waar je aangenaam kunt picknicken en dat park ligt naast een strand. Lekker druk bezocht zonder dat het stampvol is. Kinderen kunnen heerlijk en veilig spelen want er is een kinderspeelplaats aanwezig. Je kunt je auto, tegen betaling, vlakbij parkeren.
Haulover Beach Park is een begrip wat betreft naakt recreëren. Het strand ligt er goed bij, het weer is altijd goed dus een prima plekje om een dagje te gaan zonnen en zwemmen.

Stranden

Om meteen met de grootste topper te beginnen en dat is South Beach. Het strand is lang, breed en wordt erg goed onderhouden. Het zeewater is aangenaam van temperatuur dus heerlijk en onbezorgd zonnen. Al vroeg in de ochtend zie je hardlopers die voor een perfect lichaam strijden en dat moet ook wel als je op het strand ligt. Je ziet op het strand alleen maar perfecte lichamen. Het strand is ook erg in trek wanneer er een film wordt gemaakt, echt dé ideale locatie!
Key Biscane heeft een prachtig wit strand en veel palmbomen. Een droomplaatje die je alleen maar op ansichtkaarten ziet. Nou, daar is het ook zo. Schitterend strand en toch valt de drukte wel mee. Daarom is het hier fijn verpozen want ook de zee speelt een belangrijke rol.
North Beach staat bekend om zijn heerlijke aangename zachte strand. En toch is het minder bekend dan de andere stranden. En dat heeft als voordeel dat je op het strand veel ruimte hebt dus niet allemaal op dezelfde vierkante meter.

Natuurlijk, zoals aangegeven, is dit slechts een summiere opsomming. Nu heb je toch enig idee over hoe en wat er is in Miami. Ga het allemaal maar eens goed bekijken want er is gewoonweg hardstikke veel te zien, veel om van te genieten en veel om te bewonderen. Een fijn verblijf in één van de mooiste steden van Amerika, Magic City, Miami.