Vliegvelden Miami

Meer over Vliegvelden Miami

De vliegtijd vanaf Amsterdam naar Miami bedraagt ongeveer 9 uur. Op het vliegveld aangekomen dan kun je op diverse manieren naar de stad toe. Je kunt met de bus gaan en er vertrekken er heel veel naar de stad toe. Er is ook een speciale bus naar Florida Keys brengt. Je kunt met de trein in de stad komen want er rijdt een speciale Metrobus naar het treinstation. Vandaar uit kun je naar Palm Beach reizen. Met de taxi kan ook. Vraag van tevoren naar de ritprijs. In principe wordt er een vaste prijs gehanteerd. Naar de haven van de stad kost ongeveer 18 dollar; wil jw naar Miami Beach dan ben je ongeveer 24 dollar kwijt. De taxirit zal ongeveer 30 minuten duren.

Kendall Tamiami Executive Airport Fort Lauderdale

Miami heeft twee vliegvelden. Om te beginnen met de minst grote, Kendall Tamiami Executive Airport. Dit vliegveld heeft drie landingsbanen waarvan twee bijna 1530 meter lang zijn. De derde, en kleinste baan, is bijna 1225 meter. Alle banen zijn natuurlijk asfalt verhard. Het vliegveld ligt vlakbij Miami op slechts 21 kilometer afstand. Het is meer een zakenvliegveld. Leuk om te weten is dat er bijna 500 éénmotorige vliegtuigen staan opgesteld. Per jaar zijn er ongeveer 200.000 vliegtuigafhandelingen en dat betekent ruim 550 per dag.

Miami International Airport

Het grootste vliegveld is Miami International Airport. Deze grote luchthaven heeft maar liefst vier banen en de langste is bijna 4000 meter. Op jaarbasis worden ongeveer 35 miljoen passagiers verwerkt en dat is erg veel. Daarmee is het één van de drukste luchthavens ter wereld. Het is de thuisbasis van luchtvaartmaatschappij American Airlines en van Miami Air International. Verder komen hier 80 andere maatschappijen passagiers brengen en er wordt gevlogen op ruim 150 bestemmingen over de hele wereld. Enkele luchthavens in de buurt zijn Bimini op 101 kilometer, Fort Myers op 170 kilometer en Freeport op 180 kilometer. Enkele luchtvaartmaatschappijen die op Miama vliegen zijn Air France, British Airways en Martinair.