Weer Miami

Meer over Weer Miami

Algemene informatie

Een tropisch klimaat heeft de stad. En dat houdt ondermeer in dat de zomers erg heet en vochtig zijn. Je kunt eigenlijk niet van winters spreken want die zijn warm en droog. Het weer in de stad is het hele jaar door gemiddeld gezien, erg aangenaam. Dat komt door de Gulf Stream en die ligt slechts op 25 kilometer van de kust. In de lange zomerperiode die in mei begint en pas eind september eindigt, ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 30 en 35 graden en dat is erg hoog. In de `winter` zakt het kwik niet verder terug dan rond de 24 graden. Een heerlijke en aangename temperatuur. In de zomer valt de meeste neerslag en daarbij zijn zware onweersbuien mogelijk. Deze buien komen bijna niet voor in de winter, ook omdat de vochtigheidsgraad dan een stuk lager ligt. De koudste maanden zijn december, januari en februari. Dat kan het afkoelen in de nacht tot ongeveer 15 graden. Het heeft in de stad in heel haar geschiedenis slechts één keer gesneeuwd. Dat was in 1977. De meeste mensen hadden toen nog nooit echte sneeuw gezien. De stad wist er ook niet mee om te gaan maar de sneeuw was natuurlijk snel verdwenen.

Regenbuien

En die kunnen vooral gaan vallen vanaf half mei tot begin november. En die buien zijn dan ook echt regenbuien. Het orkaanseizoen begint in dezelfde tijd. Midden augustus tot begin december is de stad bijzonder gevoelig voor orkanen.

Beste reistijd

Is vanaf begin mei tot en met de maand juni. In deze periode komt de minste neerslag naar beneden en daarbij is de temperatuur uiterst aangenaam. De zon maakt de meeste uren in de maanden maart, april, mei en in juli. In de echte topzomermaanden kan het ook benauwd worden en de temperatuur is dan op zijn hoogst.

Toerisme

Omdat Miami een geweldig fijn klimaat heeft komen er vele mensen op af. De stad heeft maximale zon, zee en strandaangelegenheden. Het hart van de stad, South Beach, is hét middelpunt voor de zonliefhebbers. Voeg daar ook nog eens de bekende art deco-hotels en de superboulevard Ocean Drive en dan heb je alles wat je hartje begeert. Er is natuurlijk wel veel meer dan de zonnige stranden. Ook de natuurparken zijn uitzonderlijk mooi. Kortom en alles bij elkaar is Miami een toeristische trekpleister zoals er maar weinig van zijn in de wereld.