Vervoer Miami

Meer over Vervoer Miami

In de stad is de auto toch het ideale vervoermiddel. En dat is in feite in elke Amerikaanse grote stad want er wonen bijna een half miljoen mensen in de stad zelf. Toch is het openbaar vervoer behoorlijk uitgebreid.

Bus en metrobus

Miami heeft een uitgebreid netwerk van buslijnen maar is traag en rijden niet precies op schema. Een voordeel is wel dat alle bussen en metrobussen geschikt zijn voor rolstoelen. Je moet met gepast geld betalen. De bus gaat langs de vele stopplaatsen langs de kust en er verschijnt er wel een om de tien tot vijftien minuten. Hier geldt een vast en een voordelig tarief.

Trein, de Metromover

Heeft als grote voordeel dat reizen gratis is. Het is ook het meest praktische vervoermiddel in het Miami Downtown gebied. Deze trein gaat door het centrum en onderweg kun je dan genieten van een groot aantal belangrijke bezienswaardigheden. Deze metromover start om vijf uur in de ochtend en stopt pas om middernacht.

Trein

De Tri Rail is ook best wel voordelig. Deze trein verbindt Miami met Boca Raton, Fort Lauderdale en Palm Beach. Verder gaat er ook een trein naar het internationale vliegveld.

Auto

Een auto geeft je natuurlijk veel bewegingsvrijheid maar autorijden in Miami is best wel moeilijk. Dat geldt ook om een parkeerplaats te bemachtigen. Ga je naar één van de betere restaurants, dan krijg je parkeerbegeleiding maar ook daar moet je voor betalen. Ook voor het parkeren bij de hotel moet betaald worden. Op de meeste wegen vanaf het vliegveld naar de stad moet tol worden betaald dus je moet altijd kleingeld bij je hebben. Parkeren in South Beach kun je eigenlijk wel vergeten want die zijn er bijna niet.

Fiets

Amerika, en Miami, staan nu niet echt goed bekend wat fietsen betreft. Het is wel dé ideale manier om bijvoorbeeld het superlange strand te verkennen. Ook natuurlijk erg geschikt voor in het centrum. Aan South Beach staan een paar bedrijven waar je een fiets voor een paar dollar per dag kunt huren

Metro

De metro van Miami heeft slechts één lijn en loopt bovengronds. Er zijn 22 stations waar je kunt in- en uitstappen.

Taxi

Is een ideaal vervoermiddel om bijvoorbeeld naar een bezienswaardigheid te gaan. De taxi zet je als het ware voor de deur af. Taxi`s rijden er genoeg in Miami. Je kunt naar één van standplaatsen gaan of je kunt proberen er eentje op straat aan te houden. Zorg wel dat de taximeter aanstaat!