Taxi Praag

Meer over Taxi Praag

Ben altijd op uw hoede als u een taxi neemt in Praag. De Praagse taxichauffeurs hebben namelijk geen goede naam. Het is algemeen bekend dat toeristen vaak veel te hoge prijzen moeten betalen. De situatie lijkt echter wel aan de beterende hand te zijn.

De tarieven

De maximumtarieven voor de taxidiensten in Praag zijn door het stadsbestuur vastgesteld:
Vervoer binnen de gemeente Praag:30 CZK/km
Eenmalig basis instaptarief:22 CZK
Wachttarief:8 CZK/min

Er wordt een wachttarief gerekend wanneer de taxichauffeur moet wachten op de klant of wanneer er sprake is van file.

De taxiwagens

U herkent de taxiwagens van de taxidienst aan het verlichte bordje op het dak met daarop duidelijk het woord ´TAXI´ vermeld. Verder moeten op beide voordeuren van de taxi het evidentienummer, de bedrijfsnaam, het kilometertarief en het wachttarief duidelijk zichtbaar zijn. Let er op dat wanneer u in de taxi stapt de juiste tarieven in de taximeter zijn ingevoerd. Het is aan te raden altijd vooraf bij de taxichauffeur de tarieven te verifiëren. De chauffeur is verplicht om u na de rit een betalingsbon te geven. Dit bonnetje hoort uit de printer van de taximeter te komen.

Het bestellen van een taxi

Het is niet aan te raden om een taxi op straat aan te houden of om een wachtende taxi te nemen. U kunt beter in een restaurant of in een hotel een taxi laten bellen, waarbij vooraf naar de prijs geïnformeerd kan worden. Hieronder vindt u de namen van twee gerenommeerde taxibedrijven in Praag.
Profi Taxi en AAA Táxi