Treinreis Praag

Meer over Treinreis Praag

In ons zoek&boek systeem kunt u heel gemakkelijk een treinticket naar Praag boeken. U selecteert zelf met hoeveel personen u naar Praag wil vertrekken en voor hoelang u wilt gaan blijven. Er komt een uiteindelijk overzicht in beeld dat precies aangeeft wat de kosten gaan worden. In een paar klikken heeft u de treintickets Praag in uw bezit.

Vanuit Nederland kunt u heel gemakkelijk met de trein naar Praag reizen. De trein is één van de meest comfortabele en goedkoopste vervoermiddelen om mee op stedentrip naar Praag te gaan. Er zijn verschillende soorten treinen en treinverbindingen die u vanuit Nederland naar Praag kunnen brengen.

De internationale treinplanner

Een treinreis van Nederland naar Praag zal tussen de 13 en 18 uur duren. Op de website van de internationale treinplanner krijgt u een overzicht van alle mogelijke verbindingen vanuit Nederland naar Praag en kunt u uw eigen treinreis samenstellen.

CityNightLine

Een echte aanrader is de CityNightLine. Deze trein brengt u rechtstreeks vanuit Nederland naar Praag zonder dat u hoeft over te stappen. Uw vakantie begint al op het moment dat u in de trein stapt. Deze trein rijdt s´nachts zodat u ook geen waardevolle vakantiedagen verliest met reistijd. De CityNightLine is een zeer comfortabele trein voorzien van alle gemakken en comfort. U kunt kiezen uit verschillende accommodaties als slaapstoelen, ligrijtuigen en slaaprijtuigen.

De slaapstoelen zijn heerlijke verstelbare relaxstoelen uitgerust met een leeslampje en er zijn eventueel dekens beschikbaar. Op de gang vindt u toiletten en wasruimtes. De ligrijtuigen zijn voorzien van banken, die kunnen worden veranderd in bedden met dekens en kussens. Op de gang vindt u de toiletten en wasruimtes. De comfortabele slaaprijtuigen zijn voorzien van bedden, zitplaatsen en een wasbak met warm en koud water. De toiletten bevinden zich op de gang. Dan zijn er ook nog de zogenaamde Deluxe compartimenten met bedden, zitplaatsen en een eigen toilet en douche. In deze compartimenten zal de crew uw bed opmaken, u verwelkomen met een glaasje wijn en u een glaasje mineraalwater brengen voor het slapen gaan. Tevens kunt u gebruikmaken van roomservice. Voor de dames bestaat er nog een speciaal damescompartiment.

Tot slot is de CityNightLine uitgerust met een speciaal loungerijtuig waar u een drankje en een hapje kunt bestellen. In deze trein hoeft u zich ook geen zorgen te maken over de douane. De slaapwagencontroleur houdt uw paspoort en tickets bij en verzorgt de afhandeling van de douanefaciliteiten. Op deze manier komt u fris aan op uw bestemming en kunt u uitgerust genieten van al het moois dat Praag u te bieden heeft. U moet wel altijd van tevoren een plaats in deze trein reserveren. De prijzen van de tickets voor de CityNightLine zijn zeer betaalbaar. Daarnaast zijn er regelmatig leuke aanbiedingen op de website van de CityNightLine te vinden. Kijk voor meer informatie op de site van citynightline

Treinstations in Praag

Praag beschikt over twee treinstations namelijk, het Praha Hlavní Nádraží en het Praha Holešovice.

Het Praha Hlavní Nádraží, oftewel het centraal station van Praag, is het grootste en belangrijkste spoorwegstation van Praag. De naam van het station wordt ook wel afgekort als Praha hl.n. Dit treinstation ligt in de wijk Vinohrady. Vanaf het station is het ongeveer 5 minuten lopen naar het Wenceslasplein en 15 minuten lopen naar het centraal gelegen Oude Stadsplein. Maar er vertrekken vanaf het station ook metro´s naar het centrum van de stad. Praha Hlavní Nádraží is een knooppunt voor internationale treinen. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat wanneer u met de trein op stedentrip naar Praag gaat, u op dit station aan zult komen.

Het station Praha Holešovice is het tweede spoorwegstation van Praag. Dit station ligt in de wijk Holešovice en ligt ongeveer drie kilometer ten noorden van het centraal station. Vanaf dit station heeft u aansluiting op de Praagse metrolijn C.