Shoppen Praag

Meer over Shoppen Praag

Hoewel Praag geen Mekka is op het gebied van mode, is Praag wel een stad in opkomst die nog maar weinig onder doet bij andere grote Europese steden. Steeds meer grote internationale modemerken vestigen zich in deze stad en ook de internationale winkelketens hebben hun weg naar Praag gevonden. Desalniettemin zijn het vooral de kleine traditionele winkeltjes en antiekzaken die de meeste toeristen aantrekken. Ook kunt u hier en daar een bijzonder Tsjechisch designboetiekje herkennen. Hoe dan ook in Praag zult u altijd wel iets leuks kunnen vinden, zowel wat kleding, antiek of souvenirs betreft. De leukste winkels liggen verspreid door het centrum van Praag. In alle wijken van het oude centrum vindt u een mix aan internationale winkelketens en traditionele Tsjechische zaken. Hieronder vindt u de hotspots op shopgebied in Praag.

Het historisch hart van de stad

In de Staré Město en de Malá Strana kunt u leuk winkelen. In beide wijken worden leuke seizoensmarkten gehouden en in de Staré Město vindt dagelijks de Havelská-markt plaats. Dit is een typische Praagse boerenmarkt waar u vooral Tsjechische producten, groenten, fruit en bloemen kunt vinden. Er worden tegenwoordig op deze markt ook steeds meer souvenirs aangeboden. De markt vindt iedere dag tussen 10:00 en 18:00 plaats.

De Staré Město staat bekend om zijn fantastische antiekwinkeltjes, waar liefhebbers van antiek en curiosa hun ogen uit kunnen kijken. De prijzen vallen hier voor Nederlandse begrippen reuze mee. Voor moderne winkels moet u naar het winkelcentrum Palladium. Dit is het eerste moderne winkelcentrum van Praag. Palladium is gelegen in de hoofdstraat van Staré Město. In het winkelcentrum vindt u vele winkels, restaurants en zelfs een nachtclub.

In de Nové Město komt u veel bekende modemerken tegen, vooral in de dure winkelstraat Pařziská. Daarnaast vindt u hier enkele warenhuizen en winkelcentra waaronder Cerna Ruze (Zwarte Roos) en Kotva. In het warenhuis Cerna Ruze vindt u allerlei soorten winkels, zoals kleding- en schoenenwinkels van bekende ontwerpers, elektronicazaken, speelgoedwinkels, juweliers en ook enkele cafés en eettentjes. Kotna is een zeer groot winkelcentrum bestaande uit vijf verdiepingen vol winkels en met onder andere een supermarkt.

Het indrukwekkende Wenceslasplein in de Nové Město is een bruisende ontmoetingsplek in Praag. Niet alleen is het gebied rondom dit plein één van de gezelligste uitgaansbuurten van de stad, het is tevens een heerlijke buurt om te winkelen. U vindt hier zowel leuke Praagse winkeltjes als grote en bekende internationale warenhuizen als Marks & Spencer, C&A en een Bata schoenenwarenhuis van wel 6 verdiepingen.

Tsjechische designkleding

Eén van de topontwerpers van Tsjechië is Ivana Follová. Zij heeft in Praag een trendy designwinkel en kunstgalerie. Ze verkoopt niet alleen haar eigen kleding en hippe modeaccessoires, maar ook de kleding van andere belangrijke Tsjechische modeontwerpers. U vindt haar winkel in de Vodièkova straat in het centrum van Praag of vindt meer informatie op haar intersite.

Typische Praagse souvenirs

Wie thuis wil komen met echte traditionele souvenirs uit Praag, voor de achterblijvers of als aandenken voor uzelf aan deze prachtige stad, moet op zoek naar originele marionettenpoppen, houten speelgoed, Tsjechisch bier, Boheems kristal, antiek of de zeer sterke lokale kruidenlikeur Becherovka. Met deze souvenirs kunt u een stukje Praag mee naar huis nemen en zal de herinnering aan deze bijzondere stedentrip lang levend blijven.