Vliegvelden Praag

Meer over Vliegvelden Praag

Praag Ruzyne

Praag beschikt over een groot modern vliegveld. Dit is de luchthaven Praag Ruzyne. De luchthaven ligt op ongeveer 15 kilometer afstand van het centrum van Praag. Het vliegveld is niet alleen het grootste en belangrijkste vliegveld van Tsjechië, maar zelfs van Midden- en Oost-Europa. Het aantal reizigers dat deze luchthaven aandoet, is in de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen.

Terminals

Het vliegveld, dat vanwege de steeds maar toenemende stroom aan passagiers voortdurend aan het uitbreiden is, beschikt op het moment over drie terminals. Terminal 1 is bedoeld voor intercontinentale vluchten, Terminal 2 is bedoeld voor vluchten vanuit EU-landen die vallen onder de Schengenlanden en Terminal 3 is voor militaire vluchten, privé vluchten en VIP vluchten.

Informatiebalie aankomsthal

In de aankomsthal treft u een toeristenbalie aan, waar u alle informatie kunt krijgen die van belang is voor uw stedentrip in Praag. Vriendelijk en behulpzaam Duits- en Engels sprekend personeel zal u graag van dienst zijn. U kunt hier tevens een gratis plattegrond van Praag ophalen. Verder vindt u in de aankomsthal ook balies waar u accommodaties kunt boeken of waar u een auto kunt huren.

Overige faciliteiten en diensten

Op het vliegveld zijn veel faciliteiten en diensten aanwezig om de reiziger te behagen. Zo zijn er wisselkantoren, geldautomaten, elektronische informatieborden, restaurants, winkels, café´s, informatiebalies, assistentiediensten voor gehandicapte reizigers en zelfs een VIP service.

Vervoer van en naar het vliegveld

Tussen het vliegveld en het centrum van Praag rijden bussen. U bent dan ongeveer een klein uurtje onderweg.

Maar er zijn ook taxi´s en privé vervoerders die u naar het centrum van Praag of naar uw accommodatie kunnen brengen. Let wel op met de taxichauffeurs. Het komt regelmatig voor dat toeristen te veel moeten betalen voor een taxirit. Het is aan te raden vooraf een prijs af te spreken. Een taxirit vanaf het vliegveld naar het centrum zal tussen de 600 en de 1000 kronen kosten, afhankelijk van de exacte locatie waar u heen gebracht wilt worden.

U kunt ook gebruikmaken van de minibus Cedaz. Dit busje vindt u voor de aankomsthal. Tegen een zeer aantrekkelijke prijs wordt u van het vliegveld naar het metrostation Námìstí Republiky in het centrum van de stad gebracht. Het busje rijdt om de 30 minuten heen en weer tussen het centrum en het vliegveld. Tegen een extra toeslag kunt u ook op een locatie naar wens afgezet worden. Voor actuele prijzen en meer informatie kijk op de site van cedaz.

Adres & website luchthaven Praag Ruzyne
Správa Letištì Praha, s.p.
K letišti 6/1019,
160 08 Praha 6