Autohuur Praag

bookanddrive

bookanddrive

Bookanddrive.nl heeft een erg groot aanbod van goedkope huurauto's in Praag

Meer over Autohuur Praag

Met de auto door Praag

Praag is een stad die u zonder problemen met de auto kunt bezoeken. U kunt ervoor kiezen om met uw eigen auto naar Praag te gaan, maar u kunt ook ter plekke een auto huren. Hoewel er in Praag net als in andere grote steden autodiefstallen worden gepleegd, is het relatief veilig om de stad met de auto te bezoeken. Het voordeel van het gebruiken van een huurauto ter plekke, in plaats van het meenemen van uw eigen auto vanuit Nederland, is dat auto´s uit West-Europa meer kans hebben om uitgekozen te worden door autodieven dan auto´s uit Praag zelf. Zorg er altijd voor dat u geen waardevolle spullen in de auto achterlaat.

Het centrum van Praag is gemakkelijk te bereiken en het ontbreekt er niet aan voldoende bewaakte parkeergarages en parkeerplaatsen. Het is altijd aan te raden om hiervan gebruik te maken. Veel hotels hebben eigen parkeergarages of parkeerplaatsen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan het hotelpersoneel u vast informeren over de dichtstbijzijnde bewaakte parkeergelegenheden. Let wel op want er zijn in Praag ook speciale parkeerzones die alleen bestemd zijn voor de bewoners en vergunninghouders. Wanneer u hier uw auto toch parkeert, kunt u onaangenaam verrast worden met een wielklem of uw auto kan weggesleept worden. Dit zal u een flinke boete opleveren. Wanneer u in de winter Praag bezoekt, is het aan te raden om sneeuwkettingen mee te nemen.

Kijk hieronder bij onze Topaanbieders autohuur Praag voor het actuele aanbod

Tol en snelwegvignet

Houd er rekening mee dat er op verschillende wegen rondom Praag tol wordt geheven. Ook heeft u een snelwegvignet nodig om gebruik te kunnen maken van autosnelwegen en autowegen in Tsjechië. Deze snelwegvignetten zijn te koop bij benzinestations en postkantoren. Een huurauto zal al voorzien zijn van deze sticker.

Verkeersregels

De verkeersregels in Tsjechië zijn over het algemeen hetzelfde als in andere Europese landen. Alle inzittenden zijn verplicht een gordel te dragen. Verder kent men in Tsjechië drie snelheidszones; binnen de bebouwde kom mag u 50 km/u rijden, buiten de bebouwde kom 90 km/u en op de snelwegen 130 km/u. Het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer wordt in Tsjechië niet getolereerd. Mocht u betrokken raken bij een ongeval, haal er dan altijd de politie bij.

Tanken

Wanneer u moet tanken in Tsjechië moet u bij het tankstation voor Loodvrij 95 ´Natural´ kiezen, voor Loodvrij 98 kiest u ´Super Plus´ en Diesel wordt Nafta genoemd.

Informatie voor weggebruikers

Op onderstaande website kunt u wegenkaarten, toltarieven en informatie over eventuele wegwerkzaamheden vinden. www.rsd.cz

Autoverhuurbedrijven

In Praag vindt u tientallen Tsjechische en buitenlandse autoverhuurbedrijven, waar u ter plekke een auto kunt huren. Maar u kunt ook heel gemakkelijk van tevoren op internet een auto reserveren. De auto zult u in de meeste gevallen op de Internationale Luchthaven Praag Ruzyne kunnen ophalen, waar veel autoverhuurbedrijven een vestiging hebben. De leeftijdsgrens voor het huren van een auto in Praag zal in de meeste gevallen op een minimumleeftijd van 21 jaar liggen.

U kunt op de websites van deze internationale autoverhuurbedrijven het actuele aanbod bekijken:

www.cardelmar.nl  
www.ebookers.nl