Weer Londen

Meer over Weer Londen

Klimaat

Engeland maar ook Londen heeft een schoolvoorbeeld van een zeeklimaat. Een zeeklimaat houdt in dat de zomer koel is en de winter zacht. In de lente en herfst valt de meeste regen.

Via de website van weerverwachtingen.nl kun je ieder moment van de dag opzoeken hoe het weer in Londen is en wat de weesverwachtingen is voor de komende vier dagen. Ze hebben ook een sms dienst waarmee je iedere ochtend de weerverwachtingen betreffende de komende dagen op je mobiel ontvangt. 

Het weer

De lente kenmerkt zich door bewolking, zon en regen. De temperatuur is matig te noemen. Tussen de 10-15 graden.

De zomer is best wel zonnig maar het kan zo maar even flink regenen. Een best wel aangename temperatuur van 21 graden. Uitschieters zijn mogelijk. Het is in Londen wel eens boven de 35 graden geweest!

De herfst kan vergeleken worden met de lente. Wel bestaat de mogelijkheid dat de zomer duurt tot eind september. Er valt is dit seizoen best wel veel regen. De temperatuur schommelt tussen de 10 en 15 graden.

De winter is in Londen zacht maar behoorlijk nat. Het zal er niet echt vaak vriezen maar het kan af en toe flink sneeuwen. Er waait dan wel vaak een stevige wind die het allemaal niet aangenamer maakt.

Het weer in Londen is, alles bij elkaar genomen, zo slecht nog niet. Zeker in de zomer is het de juiste periode om een bezoek aan Londen af te leggen. Lekker door de stad slenteren of heerlijk in de zon zitten op een bankje in een van de vele parken.