Uitgaan Londen

Meer over Uitgaan Londen

Pubs en bars

In Londen zijn wel meer dan 5000 pubs. Om daar van de alcohol te mogen genieten moet je ouder zijn dan 18 jaar. De pubs zijn open van maandag tot zondag van 11:00 tot 23:00 uur. Daarna is het onherroepelijk sluiten.

Een bekende pub WKD. Is een café muziekclub. WKD beschikt over een groot assortiment wat betreft bieren en wijnen. U kunt er ook heerlijk eten want er zit zelfs restaurant in. Op de vrijdag en de zaterdag wordt WKD goed bezocht. Een goede invulling om een leuke avond in Londen door te brengen.

Oxygen Bar en nachtclub. Hier komen vele jonge gasten over de vloer. Tussen 17:00 en 20:00 uur is er Happy Hour. Bier natuurlijk maar ook een grote keuze aan wijnen en cocktails. Op vrijdag en zaterdag commerciële muziek en popmuziek.

Subterania is een geweldige gelegenheid om te feesten. In het weekeind veel trendy bezoekers. Door de week veel live optredens. Vrijdag is een speciale uitgaansdag. Dan is er een echte R&B avond. Op zaterdag is er altijd een grootste houseparty. Erg druk dus ook moeilijk om binnen te komen.

Discotheken en clubs

Zoo Bar& Club - Hou je van aparte cocktails dan ben je hier aan het juiste adres. Een van de grootste en beste clubs van de stad. Er zijn diverse muzieksoorten te horen zoals house, popmuziek en klassieke popmuziek. Elke dag van de week open.

The Notting Hill Arts Club staat bol van experimenten op de dansvloer. Erg druk maar wel verrassend om daar eens goed te feesten. Verveelt nooit!

The Complex is een club die vier etages heeft. Heb je daar een nieuwe partner gevonden? Ga dan daar naar de `Love Lounge`. Een hele aparte maar ook intieme sfeer doet je hart nog sneller kloppen.

Ministry of Sound is ongetwijfeld de beste disco van heel Londen. Er zijn drie dansvloeren aanwezig in het gebouw dat er uitziet als een gevangenis. Muziekstijlen zijn garage en house. Iedereen gaat daar helemaal door het dak heen en de sfeer is erg relaxed. Wordt bezocht door duizenden en duizenden muziekliefhebbers en je kunt doorgaan tot 9 uur in de ochtend. De prijs om binnen te komen ligt rond de 15 pond.

Een van de allerbeste dansgelegenheden is The End. Bekend om zijn schitterend mooi interieur en de beste muziekweergave. Naast de disco is een restaurant gevestigd. Een plaats om even lekker te eten of om weer op adem te komen.

Hanover Grand. Echt een club om doordeweeks eens te bezoeken. Streng selectiebeleid betekent hier geen mensen onder de 18 jaar en er keurig uitzien. Boven de prachtige dansvloer is een balkon aanwezig. Kun je leuk naar beneden kijken!

Iceni ligt vlakbij Piccadilly. Drie etages. Op deze etages zijn vijf zalen. Schitterende decors. Vele stijlen wat de muziek betreft.

Deze club mag je gewoonweg niet missen! Bagleys Studios. Elke zaterdag vieren ruim 2500 mensen de `Freedom` avond. Deze club heeft maar liefst vijf zalen. Je komt hier niet uitgekeken want er is veel te zien en te genieten!

Hou je echt van funky avonden, dan is Fabric jouw plaats van bestemming op de zaterdagavond. Is nu 10 jaar open en echt een succes. Daarom zijn er diverse restaurants in de buurt van deze club gekomen.

The Hippodrome. Een begrip in Londen. Vlakbij Leicester Square. Deze disco is zo groot dat je gemakkelijk kunt verdwalen. Trefwoorden zijn een prima bediening, de juiste muziek voor iedereen en een sfeer die je nooit meer zult vergeten!

Restaurants

Uitgaan in Londen is natuurlijk ook lekker en apart eten. Er zijn echt veel restaurants. En alle typen keukens zijn aanwezig. Van Frans tot Italiaans, Van Chinees tot Amerikaans, Van India tot Japan. De prijzen in de betere restaurants liggen een stuk hoger dan in Nederland.

Voor het betere Chinese eten moet je uiteraard in Chinatown zijn. Dat ligt achter Leicester Square.

Voor een geweldige restaurant waar je je in de rimboe waant, dan naar Rainforest Café. Je kunt daar terecht voor de beste sandwiches, pasta`s en salades.

Restaurant Club Gaston heeft eens een prijs gewonnen voor het beste restaurant. Je kunt hier heel relaxed dineren. De menukaart heeft zes afdelingen. Er wordt wel verwacht dat je uit elke afdeling iets pakt.

Eens gewoon de Engelse keuken proberen? Dat kan bij Butlers Wharf Chop House. Vanuit de eetzaal heb je een prachtig uitzicht op de Tower Bridge. De eetzaal is een juweeltje. De rust en de Engelse sfeer komen je tegemoet. Ook fish and chips zijn hier verkrijgbaar.

Ooit echt eens Amerikaans willen eten? Ga dan naar Cactus Blue. Omdat er van alles wordt gecombineerd is de menukaart erg verrassend te noemen. Vele soorten kipgerechten. De drank die geschonken wordt is bier met tequila, frisdrank en een keuze uit enkele wijnen.

Echt vet beroemd in Londen is restaurant La Caprice. Hier komen dan ook beroemde filmsterren en artiesten. Zien en gezien worden is hier het motto. Opvallend is wel dat een diner best te betalen is. Erg leuk om deze locatie eens te bezoeken, tenminste, als je binnen kunt komen!

Voor de betere Italiaan moet je bij Locanda Locatelli zijn. Het eten is hier zo voortreffelijk dat sterren uit de hele wereld hier komen eten. Echt een bijzondere eetgelegenheid waar in het bijzonder kinderen van harte welkom zijn.

Bioscopen

Zin om eens een bioscoopje te pikken? Het aanbod is erg groot dus er is vast wel iets voor je bij. Hier vind je de twee grootsten.

BFI London IMAX. Het bioscoopscherm is 26 meter breed en 20 meter hoog. De grootste van heel Engeland. Het geluid is niet te evenaren, zo geweldig, zo imposant. Je krijgt er kippenvel van! Ook het projectiesysteem behoort tot de wereldtop. Er worden elke dag vele voorstellingen gegeven. De prijzen vallen mee. Een volwassene betaalt nog geen 7 pond. Kinderen zijn nog goedkoper uit voor bijna 5 pond.

National Film Theatre. Is eigenlijk een organisatie. Er zijn op jaarbasis ruim 2000 films te bekijken. Er worden ook veel oude films gedraaid. Volwassenen betalen bijna 7 pond. Kinderen nog minder, bijna 6 pond.

Overig

Ook in Londen of in de buurt hiervan staan vele pretparken. Leuk voor eens een dagje helemaal wat anders.

Hou je van computerspelletjes maar dan in het groot, dan is Funland zeker iets voor jou. Er zijn er ruim 275! En ben je eindelijk uitgespeeld dan kun je altijd nog gaan bowlen.

Fantasy Island. De naam zegt al genoeg. Natuurlijk enorm veel te beleven en te ondergaan, er zijn zelfs attracties bij van ruim 30 meter. Er is ook een speelzaal aanwezig voor de allerkleinste kinderen. Alles bestaat hier uit superzachte materialen.

Je bent met meerdere mensen dus echt even in voor familiepret. Dan is Chessington helemaal het juiste pretpark. De spannendste attracties, de leukste ritjes. Je dag zal hier tekort blijken!

Wat je ook gaat doen, Londen zal en kan nooit vervelen. Of je nu alleen bent of met een groep, het maakt niet uit. Veel plezier toegewenst!