Shoppen Londen

Meer over Shoppen Londen

Shoppen kun je in Londen totdat je portemonnee helemaal leeg is. Shoppen in Londen is ook een voorrecht. Het is een geweldige onderneming en je weet niet waar te beginnen. Wat erg leuk en ook interessant is, is het lopen en kopen op een van de vele markten. De winkels zijn alle dagen open ook op de zondag. De gangbare openingstijden zijn vanaf maandag vanaf 09:00 uur tot 18:00 uur of 19:00 uur. Op zondag vanaf 12:00 uur tot 18:00 uur. Op donderdagavond is er altijd koopavond tot 20:00 uur.

Markten

Een hartstikke leuke markt is de markt op Portobello Road. Ook een van de bekendste. Je kunt hier terecht voor voedingswaren, leuke accessoires, kleding en antiek van behoorlijke kwaliteit. Deze markt is elke zaterdag en zondag.

Bij de metro Londen bridge is de Bermondsey Antiques Market. Een antiekmarkt. Je kunt hier een stukje antiek kopen dat je net nog zocht. Je raakt hier niet uitgekeken. Het gebeuren begint al om 04:00 uur en duurt tot 14:00 uur. Dus vroeg uit de veren!

London Silver Vaults. Een markt die alleen op zondag niet open is. Hier zie je vele voorwerpen oud zilver. Er liggen prachtige exemplaren bij. Maandag tot en met donderdag van 09:00 uur tot 17:30 uur. Wil je op zaterdag dan kun je terecht van 09:00 uur tot 13:00 uur.

In Covent Garden, vlakbij het metrostation is een markt die alle dagen van de week open is. Daar moet je zijn voor antiek, kleding, handwerk en de prachtigste juwelen. Van 10:30 uur tot 19:30 uur ben je daar welkom.

Je bent op zoek naar de wat goedkopere spullen, ga dan naar de markt in Petticoat Lane. Elektronica, speelgoed en goedkope kleding. Ligt bij metro Liverpool. Deze markt is er alleen op zondag. Open vanaf 09:00 uur tot 14:00 uur.

Bij metro Camden Town is de Camden markt waar antiek wordt verkocht. Je kunt hier verder ook terecht voor kleding, voedsel en kunstartikelen. Vanaf donderdag tot en met zondag kun je hier shoppen.

In de Liverpoolstreet is de Spitalfields markt. Op zondag open van 10:00 uur tot 15:00 uur. De andere dagen open van 11:00 uur tot 15:30 uur. Hier kun je meubelen kopen, kleding en voedsel.

Warenhuizen

Een geweldige winkel om mee te beginnen is Selfridges. Noem het maar op en deze winkel heeft het. Van mooie meubelen tot schoenen, van dames- en herenkleding tot boeken. Moe geworden van al dat kijken en kopen, dan kun je even uitrusten in het café dat er ook aanwezig is.

John Lewis heeft maar liefst een half miljoen dingen op voorraad. Iets duurder dan gemiddeld maar de kwaliteit is ook beter. Zit aan de Oxford Street.

Wil je echt worden verrast, loop dan eens naar Liberty. Een winkel die in 1875 al haar deuren opendeed. Zoek je bruidsmode, je vindt het zeker hier. De allernieuwste dames- en herenkleding, delicatessen en een joekel van een cosmeticahal staan verder voor je klaar.

Juwelen die op dat moment in zijn, schoenen en topkleding vind je bij Fenwick. Vijf verdiepingen vol met luxeartikelen. Als je hier niet slaagt…

Hou je van de fijnste thee, hou je van kaviaar en hou je van nog veel meer lekkernijen, ren dan meteen naar Fortnum & Mason. Zelfs de koninklijke familie koopt hier deze verrukkelijke zaken.

Een topper onder de topper is natuurlijk Harrods. Wanneer je in Londen bent kun je hier niet omheen. Het is niet alleen een van de beroemdste winkels van de hele wereld, nee, het is veel meer! Deze warenhuizengigant is een toeristische plekpleister van het eerste uur. Als je hier werkt dan ben je iemand. Het gebouw telt 7 verdiepingen. In totaal meer dan 300 afdelingen. Zeg het maar, het is er. De sfeer in deze winkel is onbeschrijflijk. Ga er maar eens naar binnen en onderga het ultieme shoppen in Londen.

Harvey Nichols. Heb je iets of erg veel met mode? Jouw winkel heb je dan gevonden. Allerlei dingen te koop uit de hele wereld. De klanten die hier komen kopen zijn uit de zeer hoge kringen, de prijzen zijn daar op aangepast.

Winkelstraten

Oxford Street. De bekendste winkelstraat van Londen. Hier vind je de meeste internationale winkelketens maar ook de bekendste Britse warenhuizen. Als je op zoek bent naar een koopje, kijk dan eerst maar eens goed rond.

Loop ook eens naar de New Bond Street toe. Hier zijn vele winkels die de topmerken hebben. Enkele zijn Louis Vuitton, Chanel en Armani. Ook zit hier de superwinkel Marks & Spencer`s.

Loop verder naar de Old Bond Street. Hier kun je je vergapen aan winkels van Prada, Gucci en Dolce & Gabbana.

Wil je nog meer antiek zien dan is de New Bond Street zeker iets voor jou! Verder kun je hier uitermate goed terecht voor horloges, ringen en andere juwelen.

Echt grote winkels vind je tussen Oxford Circus en Marble Arch.

In de wijk Soho bevindt zich Virgin Megastore. Hier kun je terecht wat betreft muziek, videospelletjes en DVD`s.

Erg gezellig shoppen kun je zeker in de Carnaby Street. Hier vind je meer de kleinere winkeltjes waar je uren lang kunt rondsnuffelen.

Neal Street. Ligt achter Covent Garden. Voor de meer bijzondere winkeltjes. Erg gezellig en er is ook een klein overdekt winkelcentrum. Hebben de honger en dorst toegeslagen dan kun je hier uitstekend terecht voor een lekker hap en een koel drankje.

Kings Road. Hier vind je winkels die de hipste en meest exclusieve kleding verkopen van heel Londen. Maar de prijzen zijn dan ook niet mals. Is de portemonnee al aardig leeg loop dan maar snel wat verder. Hier kom je dan winkels tegen die ook erg interessant zijn en minder prijzig.