Stedentrip Londen

(17)
Sorteer op:
  • Best beoordeeld
  • Sterren
  • Prijs

Royal National

Welkom in het grootste hotel in het centrum van Londen! In de levendige omgeving bevinden zich verschillende restaurants, bars en winkeltjes.

Vanaf € 303,- Vlucht + Hotel

Alexandra

Dit comfortabele en nette stadshotel vormt de perfecte uitvalsbasis voor uw budget-stedentrip naar Londen!

Vanaf € 273,- Vlucht + Hotel

Bedford

Hotel Bedford is een leuk driesterren hotel in de wijk Bloomsbury. ’s Avonds kunt u genieten van een heerlijke maaltijd in het restaurant.

Vanaf € 396,- Vlucht + Hotel

Tavistock

De Art Deco stijl van het hotel Tavistock maakt dit hotel tot een populair hotel. Het hotel heeft een prima ligging in de wijk Bloomsbury. De meeste bezienswaardigheden ...

Vanaf € 351,- Vlucht + Hotel

President

Dit hotel is centraal en rustig gelegen aan Russell Square.

Vanaf € 372,- Vlucht + Hotel
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »

Meer over Stedentrip Londen

In ons zoek&boek systeem kunt u heel gemakkelijk de ideale stedentrip Londen boeken. Er wordt voor u een selectie gemaakt als u aangeeft met welk vervoer u naar Londen wilt komen. De volgende stap is de keuze van overnachting in Londen. U heeft de mogelijkheid om te kiezen voor een pakketreis, losse tickets of een los verblijf. Binnen een paar klikken heeft u de stedentrip naar Londen gevonden.

Londen is niet alleen de grootste stad van het Verenigd Koninkrijk maar ook nog eens de hoofdstad. Er gaat een legende die vertelt dat Londen is gesticht door Brutus van Troje. De stad behoort wat het aantal inwoners betreft bij de top 4 van de wereld. Rivier de Theems snijdt de stad van oost naar west in twee stukken. De historische stadskern is klein, slechts 2,6 vierkante kilometer. Hier zijn bijna alleen maar financiële instellingen gevestigd. Er wonen ongeveer 9000 mensen. Deze kern wordt in de volksmond `square mile` genoemd. In de stad zelf wonen ongeveer 7,5 miljoen mensen. Wordt echter alles meegerekend dan kom je uit op zo`n 14 miljoen inwoners. Dat is bijna net zoveel als in Nederland.

Tip! Boek uw stedentrip Londen bij:
- www.gasamen.nl
- www.dejongintra.nl
- www.ebookers.nl
- www.effeweg.nl
- www.peterlanghout.nl

Extra informatie over Londen

Bezienswaardigheden en veel meer!
Het zal niet verbazen dat de stad vele bezienswaardigheden heeft. Enkele toppers zijn de Big Ben, Tower of London, 10 Downing Street en Buckingham Palace en nog veel meer natuurlijk! Wat opzienbarend genoemd mag worden is dat Londen erg veel parken heeft. Wel 100 stuks! Opvallend is dat er geen stukje papier ligt op de wandelpaden. Enkele bekende parken zijn Regent`s Park, Hyde Park, Alexandra Park en Green Park. In West End staan de meeste theaters. Royal Albert Hall, New London Theatre en London Palladium. Er wonen in Londen veel mensen die van andere afkomst zijn. Dat kun je onder andere merken aan de grote verscheidenheid aan restaurants. Deze zijn vooral te vinden in de wijken Soho en Chinatown.

Shoppen
Dat gebeurt vooral in de Bond Street, Kensington High Street en Oxford Street. Let op dat Londen nu niet bepaald een goedkope stad is om te winkelen. Natuurlijk zijn er honderden winkelstraten meer in de stad.

Vervoer en verkeer
Met de eigen auto in Londen rijden is niet de bedoeling. Je kunt hier wel gebruik maken van de vele taxi`s en bussen. Natuurlijk heeft deze imponerende wereldstad een metro ofwel `The Tube`. Er zijn twee systemen aanwezig. De een is speciaal voor in het centrum, de andere rijdt door de Docklands. Natuurlijk zijn de rode dubbeldeksbussen een vertrouwd gezicht in de stad. Alle taxi`s zijn zwart in Londen. Er rijden ongeveer 26.000 stuks van rond. Er zijn weinig wereldsteden die maar liefst 5 vliegvelden hebben. De allerbekendste is natuurlijk London Heathrow

Wijken in Londen
Enorm veel wijken zijn er in Londen. Teveel natuurlijk om op te noemen. Enkelen zijn Addington, Barnes, Blackwall, Chelsea, Eltham, Forest Hill, Hampton, Limehouse, Newington, Purley, Shadwell, Tottenham en Wembley.

Enkele bekende musea
British Museum, Charles Dickens Museum, Design Museum en het Victoria and Albert Museum.

Stedentrip
Londen is niet de stad die je `eventjes` gaat doen. Maar een stedentrip is wel geweldig. Vanuit Nederland ben je er in `no time`. Wil je veel zien dan is de bus het beste vervoermiddel. Deze bussen gaan door heel Londen heen. Wil je snel reizen dan is de metro het ideale vervoermiddel. In Londen is erg veel te zien. Je kunt daarnaast ook geweldig shoppen. Exclusief eten moet je zeker doen. De stad telt honderden pubs. Ga eens zo`n pub binnen en proef de typisch Engelse sfeer. Hotels, appartementen en jeugdherbergen zijn er genoeg. Het nachtleven gaat altijd door. De stad slaapt nooit. Erg indrukwekkend is om een van de vliegvelden eens te gaan bekijken. De tijd zal tekort blijken om de stad te leren kennen. Dat is ook logisch. Maar je hebt nu een beter beeld gekregen. Een weekeinde naar Londen of nog veel langer is dan ook echt aan te bevelen. Je bent er zo.

Toon op kaart
Toon als lijst