Vliegvelden Londen

Meer over Vliegvelden Londen

Londen heeft maar liefst vijf vliegvelden. Dat is best wel uniek te noemen.

De allergrootse is natuurlijk Heathrow.
Heathrow Airport heeft 4 terminals. 1,2 en 3 bevinden zich in het bij het centrale gedeelte. Terminal 4 ligt ietsjes zuidelijker. Dit vliegveld is het grootste van heel Europa. Ook heeft dit vliegveld het grootste aantal internationale afhandelingen wat passagiers betreft. Het aantal vertrekkende en aankomende vliegtuigen ligt rond de half miljoen. Dit betekent ongeveer 1350 vluchten per dag. Heathrow heeft twee banen. De eerste heeft een lengte van bijna 4 kilometer, de tweede bijna 3,7 kilometer.

Tip! Boek uw vliegtickets Londen via:
-
www.ebookers.nl
- www.cheaptickets.nl
- www.worldticketcenter.nl
- www.vliegticketskopen.nl

Op de tweede plaats ligt Gatwick.
Uniek is dat Gatwick Airport slechts één baan heeft voor starten en landen. In zijn soort is het de drukste en grootste luchthaven ter wereld. Het aantal passagiers is nog steeds groeiende. Je kunt naar ruim 200 bestemmingen vliegen met bijna 100 vliegtuigmaatschappijen. Er zijn twee terminals. Hier zijn erg veel winkels aanwezig. 32 miljoen passagiers worden afgehandeld. Een tweede baan is een probleem wat het milieu betreft.

Op de derde plaats komt Stansted.
Dit vliegveld werd in 1942 aangelegd als militaire basis. Stansted ligt in het noorden van Londen, op zo`n 50 kilometer afstand. Het vliegveld verwerkt per jaar ongeveer 23 miljoen reizigers. Van deze luchthaven maken de prijsvechters veel gebruik. Ryanair en Easyjet. Er is een terminal en er zijn weinig winkels aanwezig. Je kunt uit 155 bestemmingen kiezen en er vliegen 24 vliegtuigmaatschappijen.

De één na laatste is Luton.
Verwerkt ongeveer 9 mijloen passagiers per jaar. Het is snelst groeiende luchthaven van heel Groot- Brittannië. Wordt vooral gebruikt door goedkope luchtvaartmaatschappijen. Ook voor Britse chartervluchten. Een terminal is aanwezig met de nodige winkels. Ruim 60 bestemmingen kun je hier vinden met 20 luchtvaartmaatschappijen.

De laatste op rij is City Airport.
Het vliegveld is ruim 20 jaar oud en ligt in Docklands, het oostelijke deel van Londen. Voordeel is dat dit vliegveld het dichtst bij de stad ligt. Het vliegveld verwerkt ongeveer 3 miljoen passagiers op jaarbasis. Heeft een korte start- en landingsbaan. Erg geschikt voor zakenvliegtuigen. Een ander voordeel is dat je nog een kwartier van tevoren kunt inchecken. Er is een terminal aanwezig. Verder zijn er bankfilialen, een bar en een krantenkiosk.