Autohuur Amsterdam

bookanddrive

bookanddrive

Bookanddrive.nl heeft een erg groot aanbod van goedkope huurauto's in Amsterdam

Meer over Autohuur Amsterdam

Een auto huren

Het huren van een auto staat garant voor mobiliteit en zelfstandigheid. Tijdens uw stedentrip naar Amsterdam kunt u overwegen om een auto te huren. Zo bent u niet afhankelijk van het openbaar vervoer en kunt u ook gemakkelijk uitstapjes in de omgeving van Amsterdam maken. Een auto huren is tegenwoordig een fluitje van een cent. Via internet zijn huurauto's zeer eenvoudig met slechts een paar muisklikken te reserveren. Er zijn een legio aan websites die autoverhuur online aanbieden. Zoals www.alamo.nl, www.cardelmar.nl, www.ebookers.nl, www.holidaycars.nl, www.wtc.nl. De laatste jaren is het comfort van huurauto's met grote sprongen vooruit gegaan: veel moderne huurauto's bevatten extra's als airconditioning of een navigatiesysteem. Bovendien is het assortiment van huurauto's enorm gegroeid; voor ieder type huurder zit er wel een geschikte huurauto bij. Tegenwoordig is het bij de meeste (grote) autoverhuurbedrijven mogelijk om de huurauto in te leveren op een andere locatie dan waar u de auto opgehaald hebt – deze service wordt ook wel 'One way service' genoemd. One way service heeft als groot voordeel dat u niet gebonden bent aan één verhuurfiliaal. Vergeet niet dat de meeste huurauto's schakelauto's zijn. Veel verhuurbedrijven verhuren niet of nauwelijks automaten. Dit kan vervelend zijn wanneer u gewend bent een automaat te besturen.

Voorwaarden voor autoverhuur

Aan het huren van een auto zitten veel voorwaarden en regels verbonden. De belangrijkste regels die bij de meeste verhuurbedrijven gelden omtrent het huren van een auto:
- De bestuurder van de huurauto moet minimaal 21 jaar zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.
- Een eventuele tweede bestuurder moet van tevoren aan het verhuurbedrijf melding doen van het feit dat hij/zij tweede bestuurder van het voertuig is.
- De brandstoftank van de auto is vol bij uitgifte en dient ook weer gevuld te zijn bij inlevering van het voertuig.
- Een standaard huurdag duurt 24 uur.
- Eventuele bekeuringen worden in rekening gebracht bij de huurder van de auto.

Aanbieders van huurauto's in Amsterdam

In een wereldstad als Amsterdam zijn uiteraard honderden autoverhuurbedrijven te vinden. Hieronder geven we u een beknopt overzicht van enkele betrouwbare aanbieders van huurauto's in Amsterdam:

Alamo is een wereldwijd opererende en zeer gewaardeerde aanbieder van huurauto's. Het Amsterdamse filiaal van Alamo is gevestigd op Overtoom 184. Deze locatie bevindt zich op ongeveer drie kilometer van het Centraal Station. Een opvallend handelsmerk van het verhuurbedrijf is, dat huurauto's bij Alamo nooit ouder zijn dan 9 maanden. Als 'member' van Alamo krijgt u 5% korting op de normaliter al zo voordelige huurprijs. Op www.alamo.nl vindt u alle informatie over het huren en reserveren van auto's bij Alamo.

Cardelmar is een grote, internationaal erkende aanbieder van comfortabele en scherp geprijsde huurauto's. In Amsterdam zijn huurauto's van Cardelmar op te halen aan Nassaukade 380, op slechts twee kilometer afstand van het Centraal Station van Amsterdam. Cardelmar staat bekend om het betrouwbare, professionele personeel dat u graag van dienst is en u op de hoogte houdt van eventuele kortingen en aanbiedingen. Cardelmar biedt veel extra services, waaronder de mogelijkheid om een navigatiesysteem bij uw auto te huren. Voor meer informatie en reserveringen: www.cardelmar.nl.

Naast hotelovernachtingen, vliegtickets en citytrips zijn bij de gerenommeerde organisatie Ebookers ook auto's te reserveren. Sinds 1999 is Ebookers actief in de autoverhuurbranche. Ebookers biedt u 24-uurs-service, een groot aanbod van huurauto's en aantrekkelijke tarieven. Uw huurauto van Ebookers is op te halen op 2 kilometer afstand van het Amsterdamse centrum, op Overtoom 197. Voor meer informatie en online reserveringen kunt u een bezoek brengen aan www.ebookers.nl.

Ook Holiday Cars is een aanbieder van huurauto's in (de omgeving van) Amsterdam. Holiday Cars biedt u voordelige tarieven, duidelijke afspraken en een grote beschikbaarheid van huurauto's. Uw huurauto van Holiday Cars is op te halen in de aankomstpassage van Schiphol. Bij Holidaycars kunt u een NoRisk-garantie afsluiten voor maar €3,50. Deze unieke NoRiskgarantie is een soort verzekering die ervoor zorgt dat u in geval van vandalisme, brand of ongelukken uw eigen risico teruggestort krijgt. Voor meer informatie en boekingen: www.holidaycars.nl.

Ook bij het World Ticket Center kunt u huurauto's in Amsterdam reserveren. Het WTC is een grootschalige organisatie, die naast autoverhuur onder andere ook wereldreizen, intercontinentale vliegtickets en hotelreserveringen aanbiedt. Meer informatie over het World Ticket Center en autohuur in Amsterdam vindt u op www.wtc.nl.

Gemiddelde prijzen van autohuur

De prijs van een huurauto is afhankelijk van het type auto dat u huurt. De meeste verhuurbedrijven maken onderscheid tussen vijf 'klassen' huurauto's: economy, comfort, midsize, premium en fullsize. Onder de auto's uit de economy-klasse vallen bijvoorbeeld de Ford Ka en de Ford Fiësta. De prijs van auto's uit de economy-klasse varieert van 40 tot 70 euro per dag. Auto's uit deze klasse zijn simpel maar comfortabel en bieden meestal plaats aan 2 tot 4 personen. De Volkswagen Golf en de Ford Focus Wagon zijn twee voorbeelden van voertuigen uit de zogenaamde comfort-klasse. De prijs van deze auto's varieert van 70 tot 80 euro per dag. 'Comfort'-auto's zijn meestal iets groter dan auto's uit de economy-klasse. Onder de midsize-klasse vallen onder andere voertuigen als de Renault Scenic en de Ford Mondeo. Auto's uit de midsize-klasse zijn vaak iets ruimer en prestigieuzer dan de auto's uit de comfort-klasse. Het huren van een auto uit de midsize-klasse kost zo'n 80 tot 100 euro per dag. Auto's uit de premium-klasse zijn prestigieus en luxueus; denk hierbij aan voertuigen als de Ford Mustang Cabriolet of de Mercedes S320. Fullsize-huurauto's – bijvoorbeeld stationwagons - zijn erg groot en bieden veel ruimte voor personen en bagage. Zowel auto's uit de premium- klasse als auto's uit de fullsize-klasse hebben vaak een huurprijs van meer dan honderd euro per dag. Bij de bovengenoemde prijsindicaties zitten veel dingen inbegrepen. Voor de aangegeven prijzen kunt u doorgaans een ongelimiteerd aantal kilometers rijden - zonder per kilometer een bepaald bedrag bij te betalen. Bovendien zijn schade- en diefstalverzekeringen, BTW, kenteken-registratiekosten en WA-verzekering (in geval van schade aan andere voertuigen) meestal in de prijzen doorberekend. Verzekeringen voor inzittenden&bagage én eventuele kosten voor extra bestuurders en navigatiesystemen zitten doorgaans niet bij de huurprijs inbegrepen. Een navigatiesysteem kan erg handig zijn wanneer u niet bekend bent in Amsterdam. U rijdt dan met gemak van locatie naar locatie, zonder u zorgen te hoeven maken over de juiste route. Veel autoverhuurbedrijven bieden u de mogelijkheid om een navigatiesysteem bij uw huurauto te huren. Dit kost gemiddeld ongeveer 15 euro per dag. Let op: Wanneer u uw huurauto op komt halen, zult u een borgsom moeten betalen. De borgsom bestaat meestal uit 1x het huurbedrag, 1x uw eigen risico en 1x de kosten van een volle tank tezamen. Deze borg bedraagt meestal meer dan 350 euro, het is daarom handig (en soms zelfs verplicht!) om deze met de creditcard te betalen. De borgsom dient als veiligstelling van de auto voor het verhuurbedrijf; door klanten borg te laten betalen zijn de autoverhuurbedrijven er zeker van dat u er niet zomaar vandoor gaat met de auto zonder hem ooit terug te brengen. Een tweede extra kostenpost zou kunnen zijn dat er bij sommige verhuurbedrijven extra kosten in rekening worden gebracht wanneer de bestuurder van de huurauto jonger dan 25 jaar is.

Autoverhuur op Schiphol

Wat is er nou handiger dan na aankomst op het vliegveld direct uw huurauto in te kunnen stappen? In de aankomstpassage van de Amsterdamse luchthaven Schiphol zijn verschillende autoverhuurbedrijven te vinden. Alle bovengenoemde verhuurinstellingen bieden u de mogelijkheid uw huurauto in de aankomstpassage van Schiphol op te halen. U kunt echter vaak ook zonder reservering bij één van de verhuurbedrijven op Schiphol terecht. Zorg er echter wel voor dat u uw creditcard, rijbewijs en paspoort bij de hand heeft. Twee handige websites met betrekking tot autoverhuur in Amsterdam en Schiphol zijn www.autoverhuur-amsterdam.nl en www.autoverhuur-schiphol.nl. Beide sites zijn onafhankelijke vergelijkingssites waar u tevens uw auto van tevoren kunt reserveren. Via deze sites worden dikwijls aantrekkelijke kortingen op bepaalde huurauto's gegeven.

Parkeren in Amsterdam

Dagelijks zijn wordt de parkeergelegenheid in Amsterdam door menig bezoeker van de stad vervloekt. In veel delen van de stad zijn te weinig parkeerplaatsen en voor de schaarse parkeergelegenheden díe er zijn moet vaak diep in de buidel worden getast. In de omgeving van het Westerpark zijn - door het groene imago van de buurt - bijvoorbeeld nauwelijks tot geen parkeerplaatsen te vinden. De gemeente voert dit beleid opzettelijk om de bewoners van de betreffende wijk in het gebruik van de milieuonvriendelijke auto te ontmoedigen. Maar vrees niet, parkeren in Amsterdam is wel degelijk mogelijk. U kunt uw auto onder andere kwijt in parkeergarages, in betaald-parkeren-zones en in grote transferia buiten het centrum. Parkeren in het centrum kan op bepaalde plekken langs de straat. Dit is echter – zelfs op zondag - altijd betaald parkeren. De parkeertarieven in het Amsterdamse centrum zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Tegenwoordig betaalt u in het centrum zo'n vijf euro per uur. Let op: in tegenstelling met andere delen van de stad, is parkeren in de binnenstad van Amsterdam op zondag NIET gratis. U dient op zondag net als op de andere dagen van de week het reguliere tarief te betalen.

De grootste parkeergarages in (het centrum van) Amsterdam zijn: - De parkeergarage van de winkelketen 'De Bijenkorf'. Deze bevindt zich op het Beursplein – vlakbij de Dam - en biedt plaats aan een kleine vijfhonderd voertuigen.
- Parkeergarage De Kolk. Deze garage ligt aan de Nieuwezijdse Kolk op nog geen 5 minuten lopen van het Amsterdamse centrum. In parkeergarage De Kolk kunnen 400 auto's terecht.
- Parkeergarage Markenhove, gelegen aan de Anne Frankstraat. Markenhove ligt op loopafstand van het centrum en biedt parkeergelegenheid aan ongeveer 350 auto's.
- De parkeergarage bij Muziektheater/stadhuis. Deze garage bevindt zich naast het Waterlooplein op geringe afstand van het centrum en heeft een capaciteit van 361 auto's.
- De parkeergarage van het Centraal Station, op steenworp afstand van Amsterdam CS aan de Prins Hendrikkade. Parkeergarage P1 Amsterdam Centraal biedt plaats aan 475 voertuigen.
- 'P1 Waterlooplein', een relatief kleine parkeergarage op ongeveer 10 minuten lopen van de Dam. De parkeergarage ligt aan de Valkenburgerstraat en er is plaats voor 220 auto's.

Iets buiten het centrum vindt u onder andere de parkeergarages 'Byzantium', 'Europarking' en 'Heinekenplein'. Langs de ringweg van Amsterdam liggen de parkeergarages 'Mahler' en 'Eurocenter'. De prijzen van parkeergarages in en rond het centrum van Amsterdam variëren. Over het algemeen geldt: hoe dichter de parkeergarage bij het centraal station zit, hoe duurder de de parkeerplek. De uurprijs van een parkeerplaats ligt doorgaans tussen de 3 en 4 euro. De maximale dagprijs (voor 24 uur) bedraagt 35 tot 50 Euro. Goedkoper dan in het centrum parkeren, is parkeren op een transferiumplaats - een zogenaamde 'P+R parkeergarage'. Hierbij staan de letters 'P' en 'R' voor 'Parkeren en Reizen' Vanaf deze speciale, buiten het centrum gelegen, parkeerplaatsen kunt u zeer gemakkelijk uw reis naar het centrum vervolgen met het openbaar vervoer. De grootste P+R parkeergarages in Amsterdam zijn parkeergarages 'Sloterdijk' en 'Zeeburg' en de garages van het Olympisch Stadion en het voetbalstadion de Arena. De prijzen in deze parkeergarages variëren van 2 tot 4 euro per uur, met een maximaal 24-uurstarief van rond de 25 euro.

Parkeren langs de weg is doorgaans duurder dan parkeren in een parkeergarage. Bovendien is er in parkeergarages cameratoezicht en beveiliging aanwezig. Toch kunt u op honderden plekken in de Amsterdamse binnenstad aan de straat parkeren. U betaalt bij parkeermeters langs de straat. Dit kan meestal zowel contant als met pinpas of creditcard. Let op: Niet alle parkeermeters in de binnenstad accepteren contant geld; zorg er daarom altijd voor dat u uw chipknip/pinpas bij u heeft. Tegenwoordig bestaat er ook een speciale service waarmee u via sms uw parkeerplek kunt betalen. Voor deze service dient u zich aan te melden op de site van een van de aanbieders. Dit voorkomt gedoe met muntgeld en vergeten pinpasjes. Meer over deze service kunt u lezen onder het kopje 'Betalen in Amsterdam'.

Het niet of te laat betalen van een parkeerplaats heeft sancties tot gevolg. De meest voor de hand liggende sanctie voor ongeldig parkeren is een boete. Deze boete wordt uitgeschreven door parkeercontroleurs en kan hoog oplopen bij uitstel van betaling. In uitzonderlijke gevallen kan de parkeerpolitie besluiten een wielklem op uw auto te bevestigen. Wanneer u de wielklem constateert, kunt u contact opnemen met de één van de servicepunten van Stadstoezicht Amsterdam of 'Pay en Go'. Zij kunnen de wielklem tegen betaling verwijderen . Het is strikt verboden om een wielklem op eigen houtje van uw voertuig te verwijderen

Een huurauto: mobiel en gemakkelijk

Al met al heeft het huren van een auto tijdens uw stedentrip door Amsterdam veel voordelen. In het bezit zijn van een auto staat garant voor mobiliteit en gemak. U bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer en kunt bovendien gemakkelijk de omgeving van de stad verkennen. Parkeren in Amsterdam is goed mogelijk in één van de bovengenoemde parkeergarages. De kosten van een huurauto zijn zo hoog of laag als u ze zelf maakt. Er zijn al huurauto's vanaf 40 euro per dag! Afhankelijk van uw voorkeuren kunt u in overleg met het verhuurbedrijf uw perfecte huurauto uitkiezen. Groot of klein, rood of zwart, airconditioned of met het raampje open, alles is mogelijk!