Weekendje Amsterdam

(82)
Sorteer op:
 • Best beoordeeld
 • Sterren
 • Prijs

Hotel Hermitage Amsterdam

Dit hotel biedt een rustige privetuin, gratis WiFi en moderne kamers met een monochrome inrichting en een flatscreentelevisie met kabelkanalen. Hotel Hermitage ligt op slechts 400 meter van metrostation Waterlooplein.

Vanaf € 65,- Alleen hotel

Savoy Hotel Amsterdam

Het Savoy Hotel ligt op 200 meter van de tramhalte Cornelis Troostplein. Het heeft een gezellige bar en gratis WiFi. De kamers beschikken over satelliet tv en een dvd speler.

Vanaf € 68,- Alleen hotel

Hotel Ibis Amsterdam City West

Dit hotel ligt op 3 minuten rijden van de snelweg A10. Hier vandaan kunt u de luchthaven Schiphol en het RAI Congrescentrum in 15 minuten bereiken. Er is gratis parkeergelegenheid.

Vanaf € 61,- Alleen hotel
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 26
 • 27
 • 28
 • »

Meer over Weekendje Amsterdam

Niet iedereen heeft tijd en geld om een langdurig bezoek aan Amsterdam te brengen. Voor deze mensen is een kort weekendbezoek aan Amsterdam de perfecte uitkomst. Tijdens een weekendje Amsterdam heeft u natuurlijk minder tijd om de stad te verkennen dan tijdens een vier-, vijf- of meerdaagse stedentrip naar de stad. Toch is er in twee dagen meer te zien dan u denkt; het ligt er maar net aan welke uitstapjes u op de planning heeft staan. Het is belangrijk dat u uw kostbare tijd in Amsterdam goed benut: om u in 48 uur een goed beeld van de stad te geven, volgen hieronder enkele 'hotspots' die u zeker niet mag missen tijdens uw stedentrip naar Amsterdam.

Tegenwoordig is een stedentrip naar Amsterdam snel te boeken via het internet. Een stedentrip boeken naar amsterdam kan online op www.gasamen.nl. Maar ook www.ebookers.nl heeft een uitgebreid aanbod van stedentrips. Er is ook de mogelijkheid om een vlucht en hotel los te boeken bij deze aanbieders.

Uitstapjes naar de Dam, de Kalverstraat, de eeuwenoude Amsterdamse grachtengordel, de Wallen en de Oude Kerk zijn perfect met elkaar te combineren tijdens een wandeling door het bruisende centrum van de stad. Bovenstaande bezienswaardigheden liggen allen op loopafstand van het centrum en vergen geen urenlange observaties, gewacht in lange rijen of toegangsprijzen. Bovendien geven ze u in korte tijd een goed beeld van Amsterdam en haar roerige geschiedenis. De Dam is bevindt zich in het hart van het Amsterdamse centrum. Nederlands beroemdste plein is niet te missen en mag daarom niet ontbreken tijdens uw weekendje Amsterdam. De altijd levendige Kalverstraat geeft u een goed beeld van de Amsterdamse bevolking. U hoeft er natuurlijk niet alle winkels in- en uit te lopen, maar een korte wandeling door de Kalverstraat laat u kennis maken met de veelzijdige Amsterdamse bevolking. De Amsterdamse grachtengordel is het handelsmerk van de Nederlandse hoofdstad. De panoramische uitzichten en charmante grachtenpanden geven u een beeld van het welvarende Amsterdam uit de zeventiende eeuw. De Wallen is misschien wel de meest besproken buurt van Amsterdam: smoezelige coffeeshops worden er afgewisseld met intieme bordelen. Hoe verachtelijk u de bezigheden in de Rosse Buurt ook mag vinden: de Wallen maken nou eenmaal deel uit van de Amsterdamse - en Nederlandse - cultuur. De grachtenpanden in de Rosse Buurt van grote historische waarde en is de sfeer op de Wallen uniek. Bovendien vindt u midden op de Wallen Amsterdams oudste kerk: de Oude Kerk. Meer informatie over de bovengenoemde bezienswaardigheden kunt u lezen onder het kopje 'Bezienswaardigheden in Amsterdam'.

In Amsterdam zijn een aantal hoogwaardige musea te vinden; het zou zonde zijn om tijdens uw korte bezoek aan Amsterdam niet één van deze musea een bezoekje te gunnen. Natuurlijk is het van uw persoonlijke smaak afhankelijk aan welke van deze musea u een bezoek brengt. Toch is een bezoek aan het Van Goghmuseum zeer aan te raden. Vincent van Gogh was één van Nederlands meest talentvolle en spraakmakende kunstenaars en heeft prachtige werken op zijn naam staan. Het Vincent van Goghmuseum ligt in het stadsdeel Oud-Zuid op loopafstand van het Vondelpark. Met een uitstapje naar het Van Goghmuseum kunt u een museumbezoek dus eenvoudig combineren met een bezoek aan de meest prestigieuze wijk van Amsterdam – en wellicht aan het idyllische Vondelpark. Om grote drukte te omzeilen, kunt u het best vroeg in de ochtend naar het Van Goghmuseum gaan. Meer informatie over het Van Goghmuseum – en andere musea – vindt u onder het kopje 'Musea in Amsterdam'.

Ook tijdens een kort bezoek aan Amsterdam, kan het geen kwaad om tijdens de maaltijden lekker te ontspannen. Lunchen of dineren op één van Amsterdams gezelligste pleinen vormt hierbij de perfecte combinatie tussen cultuur en ontspanning. Aan het centraal gelegen Rembrandtplein of Leidseplein kunt u voor weinig geld lekker eten in sfeervolle eettentjes. De restaurants aan deze pleinen trekken een veelzijdig publiek; van toeristen tot ingeburgerde 'oer-Amsterdammers'.

Hier volgen nog een aantal tips om uw korte bezoek aan Amsterdam zo goed mogelijk te laten verlopen:
- Het is verstandig om tijdens uw weekendje Amsterdam voor een hotel in het centrum te kiezen. Zo hoeft u geen tijd te verspillen met reizen van- en naar het centrum. Een hotel op loopafstand van (bijvoorbeeld) de Dam is ideaal. U hoeft door uw verblijf in een centraal gelegen hotel nauwelijks gebruik te maken van het openbaar vervoer en dit scheelt tijd en geld.
- Probeer tijdens uw bezoek aan Amsterdam lange wachttijden te vermijden. Ga niet urenlang in de rij staan voor een museum of bezienswaardigheid. Dit is zonde van uw kostbare tijd. U kunt lang wachten in de rij voorkomen door van tevoren uit te zoeken wanneer het in een museum of bezienswaardigheid het drukst is. Vaak is het in toeristische trekpleisters vroeg in de ochtend of laat in de middag het rustigst. Bij twijfel over de 'piek'- en 'dal'-uren van een toeristische trekpleister kunt u altijd van tevoren bellen naar de desbetreffende instantie. Zij zullen u met plezier verder helpen en vertellen op welke tijdstippen ze grote drukte verwachten.
- Het is efficiënt alvorens u uw weekendtrip naar Amsterdam begint alvast een planning te maken van welke bezienswaardigheden u wanneer bezoekt. Zo heeft u duidelijk overzicht en hoeft u niet ter plekke uit te zoeken wat u allemaal gaat doen tijdens uw bezoek aan Amsterdam. Een goede voorbereiding is het halve werk; goed georganiseerd op reis gaan scheelt een hoop tijd en gedoe tijdens uw uitstapje.
- Ook al heeft u weinig tijd om Amsterdam te verkennen: probeer niet te haasten. Neem rustig de tijd voor de (weinige) dingen die u bekijkt. Het is zonde om uitstapjes te overhaasten of te weinig aandacht te besteden aan de dingen die u ziet. Het loont bovendien altijd om foto's te maken van de dingen die u bezoekt. Zo kunt u later nog eens rustig terugkijken naar alles wat u tijdens uw korte bezoek gezien heeft.

Kortom, een weekendje Amsterdam kan een onvergetelijke ervaring worden! Zorg ervoor dat u alles goed georganiseerd heeft, en dan wordt uw korte bezoek aan Amsterdam zeker een succes.

Toon op kaart
Toon als lijst