Autohuur Athene

bookanddrive

bookanddrive

Bookanddrive.nl heeft een erg groot aanbod van goedkope huurauto's in Athene

Meer over Autohuur Athene

De meest ideale manier om Athene te ontdekken is natuurlijk met de auto. Grote voordeel is dat men overal kan gaan en staan. In Athene is het best prettig om auto te rijden. De brandstofprijzen zijn relatief laag. Benzine, LPG en diesel zijn zowat bij elke pomp te verkrijgen. De prijzen kunnen nogal variëren dus het loont de moeite om eventjes goed uit te kijken. De tankstations zijn doorgaans open van 7 uur in de morgen tot `s avonds. In de grote steden zijn de tankstations dag en nacht open. Er kan daar ook betaald worden met Visacards. Over het algemeen is er genoeg parkeerplaats aanwezig. In de grotere steden is het echter wat moeilijker. De parkeertarieven zijn een stuk lager dan in ons land. Er zijn nogal wat wegen waar tol betaald dient te worden. Tolgeld is verschillend per klasse. Men dient contant te betalen. Autorijden in Athene is niet moeilijker dan bij ons. Alleen, het is allemaal wat hectisch. Grieken rijden wilder dan wij gewend zijn. Let hier op want de sterkste neemt gewoon voorrang. Ook wordt er vaak getoeterd. Laat u zich niet van de wijs brengen want vaak heeft dat getoeter niks te betekenen. Binnen de bebouwde kom mag maximaal 50 kilometer per uur worden gereden. Op tweebaanswegen 90 kilometer en op snelwegen maximaal 120 kilometer per uur. Houd u aan de snelheid want de boetes kunnen flink uitpakken! Veiligheidsgordels moeten verplicht gedragen worden. Verkeersborden lijken veel op die in ons land. Plaatsaanduidingen zijn niet altijd even duidelijk dus weet precies waar u heen wilt. De wegenstaat in Griekenland is redelijk te noemen. Echter de wegen in Athene zijn van mindere kwaliteit. Ook de toeval- en uitvalswegen van Athene zitten vol met spleten en gaten. Heel belangrijk om daar op te letten! Campers, caravanrijders en auto met aanhanger moeten zoveel mogelijk rechts blijven rijden. Er komt veel getoeter en geschreeuw als u dat niet doet. Dus blijf rechts,ook voor uw eigen veiligheid. Blijf met de aandacht bij de weg. Een groot voordeel is als u iets afweet van het Griekse alfabet. Kinderen onder de 12 jaar mogen niet voorin zitten. Er wordt sinds jaren hard gewerkt om de infrastructuur te verbeteren.

Om Griekenland binnen te komen of uit te gaan met de auto dan heeft men een geldig paspoort nodig of een geldig legitimatiebewijs. U mag alleen zaken bij u hebben die normaal zijn voor wat betreft de auto en voor uzelf. Antiquiteiten mogen beslist niet worden uitgevoerd. Er wordt hier streng op gelet door de douane!

Mocht u overwegen een auto te huren in Athene, let dan erg goed op de kwaliteit. Zeker in Griekenland kijkt men niet zo nauw. Met name met de banden is het erg droevig gesteld. Ook de huurprijzen kunnen enorm verschillen. Zeker de moeite waard dus om eerst eens rustig de prijzen te vergelijken. Afdingen is altijd mogelijk in Athene. De minimumleeftijd om een auto te mogen huren is 21 jaar. Met een geldig rijbewijs uiteraard. Ook is het natuurlijk mogelijk om vanuit ons land een auto te huren in Athene. Men weet dan zeker dat er een goede auto geregeld wordt bij een betrouwbare autoverhuurbedrijf. Deze methode is veel en veel veiliger dan ter plekke een auto huren. Veilige kilometers toegewenst en geniet van Athene!