Uitgaan Athene

Meer over Uitgaan Athene

Uitgaan en uitgaan eten is voor de Atheners een belangrijke sociale gebeurtenis. In de stadswijk Plaka zijn de meeste eetlokalen te vinden. Logisch want daar zijn ook de meeste toeristen aanwezig. Ook zijn er erg veel grilltentjes. Plaka staat ook bekend om zijn vele gezellige cafeetjes. Hier komen met name studenten en artiesten. Erg geliefd zijn ook de wijken Monastiraki, Syntagma en Psirri. Aan de kust doen Vouliagmenis en Glyfada het erg goed bij de toeristen. Tegenwoordig zijn de internationale hamburgerrestaurants nadrukkelijk aanwezig. Het interieur van een Atheens restaurant is eenvoudig ingericht. Alle bestelde gerechten worden in een keer op tafel gezet zodat iedereen overal wat van kan nemen. Zoals bij ons als laatste koffie wordt gedronken, eten de Atheners fruit als toetje. In de duurdere restaurants worden ook internationale gerechten geserveerd. Een koffiehuis is bij uitstek bedoeld voor mannen. Zij praten over van alles. Zij drinken daarbij Griekse koffie of poederkoffie. Beiden zijn er in veel soorten. De nationale drank is ouzo. Het smaakt naar anijs en moet heel koud gedronken worden.

Het openluchtvermaak in Athene is in de zomer zowat onbegrensd. Amusement is voor de Atheners eerst gezellig uit eten. Daarna vele kroegen bezoeken en eindigen in een van de vele openluchtdisco`s die Athene telt. In het centrum van de stad zijn prima theaters te vinden. Op het programma staan revues, 19de eeuw producties en andere Europese topstukken. Kortom, voor elk wat wils. Atheners zijn dol op films, zeker in de zomer zijn de openluchtbioscopen helemaal vol. De late voorstelling begint rond 23.00 uur. Niet alleen aan de jeugd wordt gedacht maar ook aan liefhebbers van klassieke muziek. Orkesten uit binnen- en buitenland, opera- en andere balletgezelschappen. Zij komen samen in het jaarlijks terugkerende Athenefestival dat de hele zomer duurt. Deze evenementen vinden plaats in het onoverdekte Theater van Herodes Atticus. Men kan ook genieten van de oude Griekse muziek. Vooral in Plaka zijn er gelegenheden waar van deze muziek kan worden genoten. Er zijn veel discotheken in Athene. Wild Rose en Exodus zijn erg mondain. Maar ook genieten in een museum is uitgaan. Athene telt er heel veel.

De uitgaansmogelijkheden in Athene zijn bijna onbegrensd. Ga deze ontdekken en ontmoet Athene ook eens in de nacht. Veel plezier!