Vliegvelden Athene

Meer over Vliegvelden Athene

Natuurlijk is het luchtvervoer de enige manier om in Athene te komen. Vanaf Amsterdam is het ongeveer 4 uur vliegen en komt men in een heel andere wereld! Het nieuwe vliegveld, met de naam Eleftherios Venizelos is in 2001 geopend. Het volgde het nu gesloten vliegveld Ellinikon International Airport op. In 2004 werd het vliegveld gekozen tot Europees Vliegveld van het jaar. Dit wegens succesvol ondernemen met de daarbij behaalde resultaten. In 2005 en 2006 viel het vliegveld opnieuw in de prijzen. Voor de beste luchthaven in Zuid-Europa ontving het twee keer de Skytrax. Het vliegveld is vernoemd naar een Griekse politicus. Het is de thuishaven van Olympic Airlines en van Aegean Airlines. Het ligt op 30 kilometer afstand van de stad, in de wijk Spata. Beide startbanen zijn continue in gebruik, jaar in, jaar uit. En dat moet ook want er worden per jaar bijna 17 miljoen passagiers verwerkt.

Eleftherios Venizelos is de toegangspoort naar het Verre Oosten. Zo wordt er gevlogen naar Bangkok, Beijing en Singapore. Het vliegveld is zelfs zo modern dat er de Airbus 380 kan landen. De Airbus 380 is momenteel het grootste vliegtuig ooit gebouwd! In de grote terminal zijn natuurlijk restaurants, cafe`s en vele winkeltjes. Voor een overnachting is er een 5 sterren hotel aanwezig. Dit hotel, Sofitel Athens Airport heeft alles voor de toerist maar ook voor de zakenman. Er zijn twee restaurants, 2 bars, sauna en constante roomservice. Het hotel biedt maar liefst 345 kamers aan. En natuurlijk zijn op het vliegveld de autoverhuurbedrijven, banken en reisbureau`s. Een valutaverkooppunt ontbreekt ook niet. Deze bevinden zich bij de aankomsthal. Om nog sneller naar het vliegveld te komen is er een zesbaanssnelweg aangelegd. Deze ligt tussen de ringweg en het vliegveld. Ook is het mogelijk met de metro naar het vliegveld te komen. De trein brengt de bezoekers vanaf het vliegveld naar het Centraal Station van Athene. Vandaar uit gaan weer vele andere treinverbindingen. Vanaf het centrum naar het vliegveld betaalt men slechts enkele euro`s aan taxikosten. Er wordt voor de deur van de vertrekhal gestopt, makkelijk toch!

Het vliegveld doet alles om de veiligheid te waarborgen. Er zijn twee robotten aanwezig op controle van verdachte apparaten. Er zijn twee terminals op het vliegveld namelijk de Main en de Satellite. Het Shopping Center op het vliegveld zit in de top van de winkelcentra van de allerbeste luchthavens. Kortom Airport Eleftherios Venizelos is van alle gemakken voorzien. Is een uiterst modern vliegveld en groeit nog steeds om nog meer toeristen te verwelkomen. Goede reis!