Treinreis Athene

Meer over Treinreis Athene

Met de trein naar Athene is leuk om te doen. Men kan altijd een eigen traject uitstippelen. De gemiddelde reistijd is ongeveer 55 uur. De plaatsen die kunnen worden aangedaan liggen op de route Den Haag, Utrecht, Den Bosch, Eindhoven. Vandaar gaat de trein naar Venlo, Villach en Zagreb. Tenslotte nog naar Thessaloniki en uiteindelijk Athene. Een andere route is bijvoorbeeld vanuit Rotterdam naar Berlijn. Vandaar uit verder naar Praag en naar Bratislava. Dan naar Wenen richting Sofia. En dan naar Athene. Een interessante reis is een combinatie trein- en bootreis. Vanuit Den Bosch gaat er een slaaptrein rechtstreeks naar Bologna in Italië. Vandaar uit kun je naar Bari of naar Brindisi. Dan maak je een fantastische boottocht naar Patras in Griekenland. Vanuit Patras vertrekt er weer een trein naar Athene. Geweldig om te doen wanneer men de mogelijkheid heeft. Je kunt ook via Denemarken, Zweden en Duitsland via de Alpen naar Slovenië en vandaar uit verder gaan naar Athene. Een andere mogelijkheid is vanuit België vertrekken naar Athene. Dan moet je wel in München of in Keulen overstappen. Het reizen per trein heeft natuurlijk voordelen. Het is op de eerste plaats een stuk goedkoper dan het vliegtuig. Je leert onderweg op speelse manier andere mensen kennen in die best wel lange reistijd. Je komt nooit in een file te staan. Je kunt overdag genieten van de natuur. En `s nachts kun je heerlijk slapen in je slaapcoupe en in de ochtend lekker ontbijten in het restaurantgedeelte van de trein. Nadeel is altijd dat de paspoortcontrole soms lang kan duren. En dat maakt toch niks uit want je bent met vakantie, tijd genoeg! Wat ook mogelijk is om bijvoorbeeld in een stad enkele dagen door te brengen om daarna weer verder te treinen. Ja, het reizen met de trein biedt veel mogelijkheden en is ook best wel spannend! Wat je met een ander vervoermiddel niet ziet, zie je wel als je de trein pakt. Aangekomen op buitenlandse bodem dan krijg je altijd te maken met de buitenlandse spoorwegmaatschappijen.

Tip: wanneer men wil gaan reizen per trein in Griekenland zelf, moet weten dat er vanaf elke Griekse stad niet altijd een treinverbinding is. De treinen rijden ook niet zo snel omdat zij niet elektrisch worden aangedreven maar op diesel rijden. Hier staat wel tegenover dat je oneindig lang kunt genieten onderweg omdat de routes heel mooi zijn. Griekenland is momenteel wel druk bezig om de treininfrastructuur te verbeteren. Koop je treinkaartje nooit in de trein zelf. Je betaalt dan de helft meer. De twee grootste treinstations in Athene zijn Larissa en Peloponnissos. Vanaf Larissa ga je naar het noorden. Vanaf Peloponnissos ga je richting Patras.

Wat je uiteindelijk moet en kunt betalen hangt helemaal af van wat je wilt. Er zijn heel veel mogelijkheden om, uiteindelijk, met de trein in Athene te komen. Ook het aantal dagen dat je vrij bent speelt een grote rol. Interesse? Vraag eens bij de Nederlandse Spoorwegen om informatie.