Plattegrond Antwerpen

Meer over Plattegrond Antwerpen

Uitgaan en slapen

De hotels in Antwerpen liggen verspreid over de stad, zowel in het centrum als aan de rand van de stad. Uitgaansmogelijkheden zijn er in de stationswijk, het historisch centrum, het Quartier Latin, en in de wijk Zuid.

Winkels

Antwerpen heeft veel bekende winkelstraten. De Meir is de grootste winkelstraat (van heel België!.Aan de Meir is het grote winkelcentrum in het historische Stadsfeestzaal gevestigd. De winkelstraat de Keyserlei ligt tussen de Meir en het Centraal Station. De Grand Bazar Shopping Center bevindt zich op de hoek van de Groenplaats. In de Huidevetterstraat vind je de grote merken. Voor antiquiteiten ga je naar de Kloosterstraat. De Kammenstraat is een populaire winkelstraat voor jongeren: er bevinden zich veel alternatieve winkels.

Monumenten

Veel monumenten bevinden zich in het historisch centrum van Antwerpen. De afstanden tussen de monumenten zijn heel goed te belopen.

Inleiding

Plattegrond AntwerpenAntwerpen is de hoofdstad van de Belgische provincie die eveneens Antwerpen heet. In Antwerpen wonen ongeveer 472.000 inwoners. Het is de grootste gemeente van België. De stad ligt voor het grootste deel aan de rechteroever van de Schelde. Langs de Schelde bevindt zich een uitgestrekt havengebied. Antwerpen is sinds 1 januari 1983 uitgebreid met zeven randgemeenten: Berchem, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem en Wilrijk. In onderstaande informatie krijgt u een beter beeld wat Antwerpen allemaal te bieden heeft voor een weekendje of stedentrip.

Bioscopen

Via het Centraal Station loop je naar De Keyserlei die toegang geeft tot de grote UGC bioscoop (Van Erbornstraat 17). De Metropolis is gevestigd aan Groenedaallaan 394.

Mode

De Antwerpse modeontwerpers zijn gevestigd aan de Nationalestraat. Hier bevindt zich ook het pand Modenatie met het Modemuseum.

Markten

De zondagse Vogeltjesmarkt wordt gehouden aan de Oude Vaartplaats, het Theaterplein, het Arsenaalplein, de Graanmarkt, het Blauwtorenplein en de Tabakvest. Op het Theaterplein voor de Stadsschouwburg wordt op de zaterdag een exotische markt gehouden. De Chinese markt Criée is dagelijks te bezoeken aan de Van Wesenbekestraat.

Het Bureau voor Toerisme

Alle informatie voor je verblijf in Antwerpen, kun je inwinnen bij het Bureau voor Toerisme aan de Grote Markt 15, 2000 Antwerpen.