Weekendje Antwerpen

(16)
Sorteer op:
  • Best beoordeeld
  • Sterren
  • Prijs

Leopold Hotel Antwerp

2 daagse treinreis naar Antwerpen. Een degelijk 4 sterren hotel. Een uitstekende keus voor een aangenaam en comfortabel verblijf in hartje Antwerpen. Van harte aanbevolen! Ligging: in het centrum, met uitzicht over het Stadspark. De Keyserlei met restaurants, terrasjes en bioscopen, het Centraal Station en de Vogeltjes...

Vanaf € 77,- Alleen hotel

Hotel Antwerp Billard Palace

Hotel Antwerp Billard Palace is beroemd vanwege de biljart en snookerzaal, maar daarnaast heeft het hotel een centrale locatie, waardoor het een ideaal toevluchtsoord is voor gasten die het historische en culturele stadscentrum willen ontdekken.

Vanaf € 39,- Alleen hotel

Hotel Postiljon

Nieuw charmehotel familiaal geleid door een Antwerpse jonge familie en perfect gelegen in het oude centrum van Antwerpen naast de kathedraal. Een unieke locatie om Antwerpen te ontdekken en te beleven. Ontbijtzaal en internetmogelijkheid.

Vanaf € 50,- Alleen hotel
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • »

Meer over Weekendje Antwerpen

Antwerpen is een metropool vlakbij Nederland. Je bent er binnen twee uur. Daarom is Antwerpen een ideale stad om een “weekendje Antwerpen”te boeken. De stad heeft een grote keuze wat hotels betreft. Hoe je het weekend gaat invullen, ligt uiteraard van je wensen af. Antwerpen heeft alles in huis: van modestad tot wereldhaven, van theaterstad tot monumentenstad. Antwerpen is een fantastische winkelstad en heeft de glamour van een diamantstad. Antwerpen is kindvriendelijk. Kortom, iedereen kan in deze stad goed vertoeven! Hieronder volgen wat tips om alles uit je “weekendje Antwerpen” te halen.

Bekijk hier onder onze Topaanbieders weekendje Antwerpen!

Antwerpen: rijk aan evenementen

Heb je al een idee in welke periode je naar Antwerpen wilt? Kijk eens op deze site naar de jaarlijkse evenementen van Antwerpen. Misschien zit er iets voor je bij. Voor kinderen is de jaarlijkse kermis (Sinksenfoor) een stukje paradijs op aarde. Kunstliefhebbers zullen watertanden van de kunstkoopwaar van de kraampjes tijdens de Openlucht kunstbeurs Lambermontmartre. Natuurlijk trekt de Kerstmarkt in december ook duizenden bezoekers. Dat is niet zo vreemd, heel Antwerpen is in een sprookjesachtige sfeer gehuld.

Wandelingen

Het aanbod monumenten en musea is waanzinnig groot. Het is erg moeilijk je keuze te maken. Natuurlijk zijn er een aantal monumenten die je beslist gezien moet hebben als je Antwerpen bezoekt. Gelukkig liggen veel bezienswaardigheden op loopafstand. Je kunt Antwerpen op een leuke manier verkennen via een wandelroute. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een “historische wandeling”. Wandelend maak je kennis met de geschiedenis van Antwerpen en bezoek je historische straatjes, pleinen, kerken en andere historische gebouwen. De Rubenswandeling voert je langs kerken en musea waar al het werk van deze oude meester te bezichtigen is. Voor de modefreak is er een “modewandeling”. Deze wandeling heeft het thema “mode”en voert je langs de plekken die je als modeliefhebber absoluut gezien moet hebben. Andere wandelingen hebben betrekking op het havengebied. Je kunt ook deelnemen aan de zomeravondwandelingen.

Tegen een kleine vergoeding liggen uitgebreide brochures voor uiteenlopende wandelroutes bij het Bureau voor Toerisme aan de Grote Markt 15, 2000 Antwerpen.

Boottochten

Dankzij de Schelde is er in Antwerpen een ruim aanbod aan boottochten, al dan niet gecombineerd met bezoek aan mooie monumenten, waaronder uiteraard het Scheepsvaartmuseum in de burcht Het Steen. Je kunt via diverse websites een kijkje nemen welke boottochten er zoal te maken zijn. Een andere mogelijkheid is ter plekke informatie in te winnen bij het Bureau voor Toerisme aan de Grote markt 15, 2000 Antwerpen. Zij kunnen behulpzaam zijn in het vinden van een boottocht die aansluit op al je wensen en verwachtingen.

Vogeltjesmarkt

Iedere zondagochtend van 08.00 tot 13.00 uur wordt er op de Oudevaartsplaats de “vogelenmarkt”zoals de Antwerpenaren hem noemen, gehouden. Deze markt heeft een eeuwenlange traditie die terug voert tot in de 16e eeuw. Tegenwoordig is het een enorme rommelmarkt. Er is van alles te koop: van antiek tot cd’s.

Gastronomisch Antwerpen

De Belgische gastronomie is overal bekend. Antwerpen heeft een enorme hoeveelheid eetgelegenheden waar je kunt ervaren wat die “Belgische gastronomie” nu precies inhoudt. Je kunt natuurlijk zelf oponderzoek uit gaan, maar je kunt ook een gastronomisch arrangement boeken, van “biertjes proeven en mosselen eten’, tot het “proeven van abdijproducten”. Zie voor een gastronomisch weekend Antwerpen bijvoorbeeld de website van Antwerpsekempen, lekkerantwerpen of culinairewandeling.

Fietsend door Antwerpen

Je kunt Antwerpen goed op de fiets verkennen. Er zijn mogelijkheden je eigen fiets mee te nemen als je met de trein naar Antwerpen gaat. Je kunt ook op verschillende plaatsen in Antwerpen fiets huren. Voorwaarde is wel dat je een legitimatiebewijs kunt laten zien. Het Bureau voor Toerisme aan de Grote Markt 15, 2000 Antwerpen, heeft een reisgids liggen voor drie fietsroutes die als vertrekpunt het centrum van Antwerpen hebben.

Kijk voor andere reisgidsen en informatie over Antwerpen op de site van dezwerver.nl

Shoppen

Antwerpen heeft een aantal prachtige straten waar de shopliefhebber zijn slag kan slaan. Er is van alles te koop. Nu is een weekend iets minder geschikt om te shoppen, omdat de winkels op zondag over het algemeen gesloten zijn, met uitzondering van de dagen rond de feestdagen. Je kunt dus beter van tevoren informeren welke zondagen dat zijn. Aan de andere kant heb je zondag alle tijd om de Vogeltjesmarkt te bezoeken.

Toon op kaart
Toon als lijst