Busreis Antwerpen

Meer over Busreis Antwerpen

Busreis AntwerpenEen reis naar Antwerpen is goed te doen met een (wel of niet georganiseerde) busreis. Over het algemeen is het een voordelige manier om naar Antwerpen te komen en een makkelijke manier om de stad te leren kennen. Dankzij een georganiseerde busreis worden de belangrijkste items van de stad niet over het hoofd gezien. Een georganiseerde busreis zorgt over het algemeen voor een goed geproportioneerde en georganiseerde invulling van de tijd in Antwerpen. In plaats van alles voor je te laten regelen, kun je natuurlijk ook alleen gebruik maken van een busreis om naar Antwerpen te komen. Het is alleen vaak voordeliger om in plaats van de bus met de trein te gaan. Een enkeltje met de trein kost slechts € 19,00. Je bent bovendien veel sneller in Antwerpen met de trein. Een kale busreis naar Antwerpen is daarom af te raden.

Voordeel georganiseerde busreis Antwerpen

Een groot voordeel van een georganiseerde busreis naar Antwerpen is dat men in korte tijd met behulp van een ervaren gids snel bij de leukste plekken van de stad terecht komt. Een ander voordeel is dat je zelf geen moeite hoeft te doen om de weg uit te zoeken en vervoer te regelen. Zelfs in de tot de puntjes verzorgde busreis is er ruimte om op eigen houtje op verkenning te gaan. De gids is er bij de hand om advies te vragen over alles wat de stad te bieden heeft.

Prijzen georganiseerde busreis Antwerpen

De prijzen voor een georganiseerde busreis kunnen behoorlijk variëren. Het hangt niet alleen van de periode af waarin je naar Antwerpen wilt vertrekken, maar ook van de accommodatie. De kosten voor de verschillende aangeboden excursies zijn niet altijd bij de prijs inbegrepen.

Over het algemeen kun je rekening houden met een bedrag tussen €130,00 en €150,00 voor drie dagen Antwerpen, met twee overnachtingen in een middenklasse hotel. In november betaal je voor eenzelfde busreis ongeveer € 100,00! Entreegelden dienen vaak zelf betaald worden.

Nadelen busreis Antwerpen

Het grootste nadeel van de busreis is dat de reis langer duurt dan een reis met de auto of de trein. Ook is er voor de busreis vaak een centraal overstappunt. Plaatsen in de bus kunnen over het algemeen niet gereserveerd worden: wie het eerst komt, heeft de meeste keuze. De bagageruimte in een touringcar is beperkt, daarom kan de touroperator een maximum bagage eis stellen zoals een maximum aantal tassen en een maximum gewicht.