Vliegvelden Antwerpen

Meer over Vliegvelden Antwerpen

Luchthaven Deurne

De Internationale luchthaven Antwerpen is een klein vliegveld in de deelgemeente Deurne. Het wordt daarom ook wel Luchthaven Deurne genoemd. Het vliegveld is 5 kilometer gelegen van het stadscentrum van Antwerpen. Met de auto of de taxi duurt het een kwartier om de binnenstad te bereiken. Het vliegveld is de thuishaven van de Vlaamse Luchtvaart Maatschappij (VLM).

Deze luchtvaartmaatschappij verzorgt vluchten naar Manchester en Londen en vliegt via Londen naar Liverpool, Isle of Man en Jersey. Het vliegveld wordt voornamelijk gebruikt voor zakenreizigers. Bij het vliegveld is ook een vliegschool (Abelag) gevestigd. Daarnaast kan men hier ook het Stampe en Vertongen luchtvaartmuseum bezoeken. Parkeren doe je gratis bij dit vliegveld. Er is ruim parkeergelegenheid.

Luchthaven Zaventem

Een andere Belgische luchthaven is Luchthaven Zaventem. Deze ligt 45 kilometer van Antwerpen verwijderd. Het duurt een half uur om met de auto of de taxi het centrum van Antwerpen te bereiken. Luchthaven Zaventem is de nationale luchthaven van België. Het wordt daarom ook wel Brussels Airport genoemd. Het vliegveld heeft drie start- en landingsbanen. In 2010 zal een rechtstreekse treinverbinding vanaf het vliegveld naar Antwerpen gerealiseerd worden.

Vliegen naar de luchthaven Zaventem of Deurne? Bekijk het vliegticketaanbod Antwerpen.