Shoppen Antwerpen

Meer over Shoppen Antwerpen

Antwerpen is voor de shopliefhebber een waar paradijs. Meteen vanaf het Centraal Station, richting de Onze Lieve Vrouwekathedraal bevind je je na een wandeling langs de winkelstraat De Keyserlei, op een van de grootste winkelstraten van België, de Meir. Aan deze straat is het nieuwste winkelcentrum van Antwerpen gebouwd: de Stadsfeestzaal. En een feest is het: hier vind je veel kledingzaken, schoenen en lederwaren, parfumerieën en Laurent Perier, een champagnebar met bijpassende hapjes. Je kunt ook vanaf het Centraal Station de Van Wesenbekestraat inlopen. Dat is zeker een aanrader als je van Aziatische hebbedingetjes en lekkernijen houdt. Het grootste winkelcentrum van Antwerpen is het Grand Bazaar Shopping Center aan de Groenplaats. In de kelder kun je nog even en passant je boodschappen meenemen, er bevindt zich de grootste supermarkt van Antwerpen. Zoek je iets deftigs en prijzigs, dan ga je naar de Huidevettersstraat en verwen je jezelf met de aankoop van een echte Louis Vuitton.

Meir

De Meir vormt samen met De Keyserlei, de Tenierplaats en de Leystraat de verbinding van het historische centrum van de stad. Het is één van de belangrijkste winkelstraten in Antwerpen. Er zijn zowel kleine als grotere winkelketens vertegenwoordigd. De Meir heeft een voetgangerszone, er mogen geen auto’s rijden. De winkels zijn ondergebracht in prachtige historische panden, wat het winkelplezier nog aantrekkelijker maakt. Ook het Koninklijk Paleis van Antwerpen is gevestigd aan de Meir. Aan de Meir is de voormalige Stadsfeestzaal uit 1908 omgetoverd tot een luxe winkelcentrum.

Van Wesenbekestraat

De Van Wesebekestraat is een bezienswaardigheid en winkelstraat tegelijk. De uitgesproken Aziatische sfeer van deze straat heeft het de bijnaam “Antwerps Chinatown” opgeleverd. Je kunt hier veel Thaise, Chinese en andere Aziatische snuisterijen vinden. Proef de Aziatische keuken in één van de vele restaurantjes die zich in deze straat bevinden. Criée is de naam voor een overdekte markt, waar je niet perse heen hoeft voor groente, fruit of vleeswaren, maar alleen al om de typische Aziatische sfeer mee te maken.

Groenplaats

Gelegen aan de Groenplaats met ingang aan de Eiermarkt of Schoenmarkt vind je het Grand Bazaar Shopping Center. Er zijn vele winkels gevestigd, zoals kledingzaken, chocolaterie, juwelier, drogist & parfumerie, sportzaak, opticien, woonaccessoires en veel meer. Verder vind je aan het plein veel cafés met terassen waar je in het midden van het plein het beeld van Rubens uit 1840 kunt bewonderen. Op de Groenplaats wordt jaarlijks de kerstmarkt gehouden.

Openingstijden winkels

De winkels zijn doorgaans van 09.00-10.00 uur geopend tot 17.00-18.00 uur. Supermarkten zijn langer geopend, vaak tot 21.00 uur. Zondags zijn alle winkels gesloten, uitgezonderd de dagen rond de feestdagen.

Markten

Antwerpen heeft verschillende dagmarkten. De grootste is op woensdag en vrijdagochtend op het Sint-Jansplein. En voor de toerist is waarschijnlijk de allerbelangrijkste de Vogeltjesmarkt op zondagochtend op de Oude Vaartplaats, het Theaterplein, het Arsenaalplein, de Graanmarkt, het Blauwtorenplein en de Tabakvest van 08.00 tot 13.00 uur.