Uitgaan Antwerpen

Meer over Uitgaan Antwerpen

Antwerpen is een veelzijdige stad wat uitgaansmogelijkheden betreft. Er zijn veel cafés en terrasjes. De Belgische gastronomie is alom bekend en ook in Antwerpen rijkelijk terug te vinden in de vele restaurants en eetgelegenheden. Dansgelegenheden zijn er in de vorm van de vele clubs die in Antwerpen gevestigd zijn. Diverse kroegen zorgen voor een bruisend nachtleven. Antwerpen kent ook verschillende theaters die vanwege de monumentale prachtige verschijning zelfs zonder toegangsbewijs al de moeite waard van een bezoek zijn. Hieronder volgen wat uitgaanstips voor een gezellig avondje Antwerpen.

Cafes en terrasjes Antwerpen

In het historisch centrum van Antwerpen bevinden zich om de Groenplaats, Handschoenmarkt, Vrijdagmarkt en de Grote Markt veel cafeetjes met terrassen. Ook is het goed vertoeven in de Antwerpse studentenbuurt rond de Ossenmarkt en Stadwaag. Het Zuid ligt binnen de driehoek Waalse kaai, Vlaamse Kaai en Leopold De Waelplaats. Hier vind je vooral trendy restaurants, gezellige kroegen en literaire cafés. Het Eilandje is een oude havenbuurt van Antwerpen. Hier bevinden zich veel horecagelegenheden en dancings.

Clubs en discotheken Antwerpen

In Antwerpen kun je kiezen tussen verschillende clubs. Spraakmakend is de discotheek Petrol aan d’Herbouvillekaai 25. De club heeft zich gevestigd in een voormalig afvalverwerkingsbedrijf. Omdat er weinig is gedaan met de bestaande architectuur van het pand is er een industriële look ontstaan. Er vinden zowel live optredens als dj-performances plaats. De muziek die te horen is in Petrol is vrij eclectisch en alternatief te noemen. In de Aalmoezenierstraat is er Club Ilé Afrik, de enige Afrikaanse club in Antwerpen. Café d’Anvers is één van de meest bekende clubs van Antwerpen.

Hessenhuis-Cafe

De bouw van het Hessenhuis werd verricht en voltooid in 1564 door Duitse kooplieden. Het voormalige pakhuis is gebouwd in renaissance stijl en doet dienst als museum. Het Hessenhuis-Café is een horecagelegenheid, waar je zowel overdag als ’s avonds en ’s nachts tot in de vroege uurtjes kunt vertoeven. Er worden veel (gay) party’s georganiseerd. Het is een leuke uitgaanslocatie in het havengebied van Noord-Antwerpen.

Adres: Falconrui 53, 2000 Antwerpen, telefoon: +32 3 231 13 56

Bioscopen

Antwerpen heeft twee grote bioscopen. In het noorden van de stad is er de Metropolis, een mooie, grote en ruime bioscoop met maar liefst 22 zalen. De stoelen zitten goed en er is veel beenruimte. De films worden hier overigens niet door een pauze onderbroken! De bioscoop is geschikt voor rolstoelen. De Metropolis is gevestigd aan Groenedaallaan 394, 2030 Antwerpen. De andere grote bioscoop, UGC Antwerpen, bevindt zich in het centrum, op nog geen 200 meter van het Centraal Station gelegen. Deze bioscoop heeft 17 zalen. Het adres is Van Erbornstraat 17, 2018 Antwerpen. Voor reserveringen: 0900-10440. Vind je deze grote bioscopen iets te massaal dan kun je uitwijken naar twee kleinere bioscopen, ook wel filmhuizen genoemd. In het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen is het filmhuis MuKHA-Media gevestigd. Hier worden vooral kunstzinnige films gedraaid. Het andere filmhuis is Cartoon’s aan de Kaasstraat 4, 2000 Antwerpen. Deze bioscoop heeft drie zalen. Deze bioscoop toont alternatieve films, voornamelijk van Europese makelaardij. In de bioscoop kunt u ook terecht in het filmcafé en er is een restaurant. In de zomer is er een openluchtbioscoop aan de Scheldekaaien. Deze is onderdeel van het evenement “Zomer van Antwerpen”.