Autohuur Bangkok

bookanddrive

bookanddrive

Bookanddrive.nl heeft een erg groot aanbod van goedkope huurauto's in Bangkok

Meer over Autohuur Bangkok

Belangrijke informatie!

Op achttienjarige leeftijd mag je auto rijden in Bangkok. Maar let op…wil je een auto huren dan dien je tenminste drieëntwintig jaar te zijn. Men rijdt hier links en dat is aardig lastig, zeker in het begin. In de bebouwde kom mag je maximaal 60 kilometer per uur rijden. Op de lokale wegen is een snelheid van 90 tot 120 kilometer toegestaan. Doe vooral de veiligheidsgordel om. Hierop wordt streng gecontroleerd!

Huren

Een auto huren is erg gemakkelijk, vooral op het Bangkok Sunarvabhumi Airport. De grote en bekende autoverhuurbedrijven zijn hier wel te vinden. In Bangkok rijden betekent vaak in de file staan maar dat moet je dan maar voor lief nemen. Wat veel gebeurt is het huren van een auto inclusief een chauffeur. Deze optie lijkt prijzig maar dat is het niet. De chauffeur fungeert dan als gids en die kent natuurlijk de mooiste plekjes.

Huren in de stad

In de stad rijden veel oude auto`s. Die oude auto`s kun je ook huren bij een autoverhuurbedrijf. Hieraan kleven nogal wat risico`s. Ben je bijvoorbeeld wel verzekerd als je een auto huurt, en is de auto echt in goede technische staat. Je krijgt een auto aangeboden, laat de eigenaar dan noteren waar er al deuken en zo meer inzitten. Een belangrijk voordeel is dat je af kunt dingen want in elke wereldstad is de concurrentie groot. Betaal meteen het gevraagde bedrag. Doe je dat na het terugbrengen dan vragen zij natuurlijk veel meer. Een voorwaarde bij een autohuren is dat je een internationaal rijbewijs moet hebben. Zo`n rijbewijs is te koop bij de ANWB en kost ongeveer 20 euro en is één jaar geldig.

Enkele tips!

Rij in principe niet in de nacht. De straatverlichting is vrij schaars. Mensen en andere voertuigen kunnen zomaar de straat oversteken. Rij dus echt geconcentreerd! Tank alleen bij de grote tankstations. Daar is de kwaliteit goed. Rij altijd met de verlichting aan. De Thai zullen dat echter zelf niet zo gauw doen. Geef voor alle zekerheid voorrang aan andere voertuigen. Zorg ervoor dat je een goede landkaart bij je hebt.

Een scooter huren

En dat kan ook in Bangkok. Vaak moet je een borgsom betalen of men houdt je paspoort vast als onderpand. Ook wat de huurprijs betreft kun je hier onderhandelen.

Een auto huren in Bangkok is een goede mogelijkheid om meer van de stad en meer van de omgeving te zien. In de stad zelf zul je niet echt opschieten. Eenmaal hierbuiten is het allemaal een stuk rustiger. Veel autoplezier en vele veilige kilometers toegewenst!