Shoppen Bangkok

Meer over Shoppen Bangkok

Shoppen in een wereldstad als Bankok is, is meer dan shoppen in het centrum. De stad heeft enkele belangrijke winkelgebieden. Enkelen zijn Bang Lamphu, Siam Square, Ploenchit, Ratchadamn en Silom. Natuurlijk zijn al die winkelgebieden eenvoudig te bereiken. Naast de grote gebieden zijn er vele winkelcentra, winkelstraten en markten. Je slaagt altijd in Bangkok en afdingen kun je in principe op bijna alles. Veel winkelplezier toegewenst!

Winkelcentra

Een groot winkelcentrum is MBK en dat staat voor Mah Boon Krong. Rondneuzen op zeven verdiepingen waar je van alles vindt zoals horloges, tassen, veel elektronica, kleding en veel juweliers. Er is ook een bioscoop aanwezig om even lekker te relaxen. Het centrum ligt tussen Siam Square en National Stadium.
En wat te denken van het Siam Paragon winkelcentrum. Ligt vlakbij het Siam Square dus makkelijk te vinden. Dit centrum is nog niet zo oud maar wel exclusief en luxe. De dure merken zijn rijkelijk vertegenwoordigd. Aan eet- en drinktentjes geen gebrek. Iets anders…pik hier een bioscoopje of ga eens kijken naar de onderwaterwereld van Ocean World. Je bent in dit centrum de hele dag onder de pannen.
in de wijk Pratunam ligt winkelcentrum Central World Plaza. Vroeger heette het World Trade Center. Er zitten twee grote warenhuizen, enkele restaurants en een bioscoop. Heerlijk shoppen en heerlijk eten en dat allemaal onder één dak.
Pantip Plaza is een supergigant wat elektronica betreft. Specialisatie is alles wat met computers heeft te maken. Verder kun je terecht voor gekopieerde DVD`s en CD`s. Erg geliefd winkelcentrum voor toeristen die hier goedkoop spullen kunnen inslaan. Je vindt dit centrum in de Thanon Phetchaburi straat.

Winkelstraten

Sukhumvit Road is één van de grootste winkelstraten van de stad. Niet alleen veel winkels maar ook veel hotels zijn hier aanwezig. Verder zul je de vele massagebedrijven zien. Er staan kraampjes, kleine restaurantjes, kleine cafeetjes en nog veel veel meer. Je moet deze straat bezocht hebben want dit is echt Bangkok!
Thonglor Road is de meest hippe winkelstraat. De allernieuwste spullen liggen daar al in de winkels. Vooral modezaken zijn rijk vertegenwoordigd. De prijzen zijn best wel aan de hoge kant maar dan heb je wel kwaliteit.

Warenhuizen

Central Chidlom is een warenhuis in het duurdere segment. Kleding, cosmetica en horloges vind je hier het meest. Na het shoppen zijn er diverse goede restaurants om weer op krachten te komen.
Playground! is een superhip en supercool warenhuis. Je vindt drie verdiepingen vol met boeken, alles op muziekgebied, meubels en aparte kleding.
Robinson`s Department Store bevindt zich in het middensegment. Alles wat je daar kunt kopen is degelijk en betrouwbaar.

Markten

Eén van de grootste markten van de wereld. Ruim 9000 kramen. De naam van deze gigamarkt is Chatuchak Weekend Market. Je zoekt iets, je vindt het. Vind je de prijs te hoog, ga dan maar eens ouderwets onderhandelen. Een dag is wel te kort hoor want er is zoveel te zien en zoveel te horen, echt een markt zoals die hoort te zijn.
Een bloemenmarkt is Thewet. Uit heel het land zijn planten bloemen te koop. En lekker dat het daar ruikt, je blijft aan het snuiven. Het is een kleurenveld zoals je bijna nergens zult tegenkomen.
Banglamphu is nog een echte buurtmarkt. Honderden kraampjes rijkelijk vol met curiosa, schoenen, kleren en etenswaren, en dat kun je wel ruiken en het water loopt je in de mond. Leuk om deze markt eens te bezoeken.
Er is een nachtmarkt in de wijk Patpong. Beroemde merken maar wel echte nep. Vooral wat betreft horloges, kleding en tassen. Een supergrote markt die omacht uur in de avond begint.

Souvenirwinkels

Narai Phand is een souvenirwinkel waar je echt alles over Bangkok kunt kopen. Daarnaast kun je ook bijzonder goed terecht voor schilderijen. Het is een overheidswinkel en de prijzen staan vast. Deze winkel vind je ongetwijfeld de Central World Plaza.