Weer Bangkok

Meer over Weer Bangkok

Thailand, en ook Bangkok, heeft een tropisch moessonklimaat. Gemiddeld is de temperatuur in Bangkok rond de 25 graden. De gemiddelde nachttemperatuur ligt rond de 22 graden. De gemiddelde relatieve vochtigheid ligt tussen de 70 en 84 procent en dat is behoorlijk vochtig. Er zijn weinig echte uitschieters naar boven of naar beneden. Het zal dus bijna nooit extreem warm worden of koud worden. Zoals overal op de wereld, het weer kan zomaar veranderen, ook in Thailand, ook in Bangkok.

Het weer

Het weer in Thailand bestaat uit drie seizoenen. Het eerste seizoen is het hete seizoen tussen maart en mei. Elke dag verloopt zonnig en droog. In de middag kan vaak een buitje ontstaan en dat zorgt weer voor wat afkoeling. Het tweede seizoen begint in juni tot en met september. Vooral in de laatste maand valt veruit de meeste regen. Het derde seizoen is meer een overgangsseizoen in de maanden oktober tot januari. Het is een droog seizoen en de temperaturen zijn dan wat aangenamer.

Heetste maanden

De heetste maanden zijn april en mei. Een uitschieter van 40 graden is dan wel mogelijk. Daarbij is er sprake van een hoge luchtvochtigheid en dat maakt alles erg broeierig en drukkend.

Koudste maanden

Als je van een winter mag spreken tenminste…de winter begint in november en duurt tot eind februari. Deze periode is erg droog en de gemiddelde temperatuur schommelt tussen de 25 en 30 graden, hoezo winter?

Natste maanden

De zomermaanden zijn het natst met september als uitschieter en dat is de moesson erg actief. In die maand komt de regen met bakken uit de hemel vallen. Ook zijn er zware onweersbuien mogelijk. Er kan zelfs zoveel regen vallen dat overstromingen plaatsvinden.

Zonuren

In de maand april maakt de zon de meeste uren, zo`n 10. Dezelfde zon is het minst vaak te zien in de maanden juli, augustus en september.

Beste bezoektijd

Veruit de beste bezoektijd voor Thailand en Bangkok is in de winterperiode. Dat weten inmiddels vele mensen want in die tijd wordt de stad het best bezocht. In de zomer kan het in zo`n geweldig grote stad erg broeierig worden en dan is het weer verre van aangenaam.