Betalen Bangkok

Meer over Betalen Bangkok

Informatie over de stad

De taal, Thai is erg moeilijk om te leren. Andere talen die in Bangkok worden gesproken zijn Chinees, Khmer en Maleis. In zo`n grote stad als Bangkok kom je met Engels een heel eind. Zeker in de grote winkelcentra en de grotere hotels. In Thailand leven ongeveer 67 miljoen mensen. Twee pluspunten van het land zijn de economie en het toerisme. Bangkok is een aparte stad in Azië. En bij deze stad horen de luchtvervuiling en de verkeerschaos en dat is logisch met zo`n tien miljoen inwoners. Thailand in ongeveer 15 keer groter dan Nederland.

Interessante zaken

Alleen in warenhuizen moet je de prijs betalen die wordt gevraagd. Verder mag je overal over onderhandelen. Handen schudden is geen gewoonte in Bangkok. Wat je wel kunt doen is je handpalmen tegen elkaar vouwen en een lichte buiging maken. Ga niet zomaar een tempel binnen…zorg er op de eerste plaats voor dat je armen en benen zijn bedekt. Wel mag je op je schoenen de tempel in maar je mag niet met schoenen de heilige plaats binnenlopen waar zich het beeld van Boeddha bevindt. Praat nooit neerlatend over het koningshuis, toon respect want dat doet iedereen in Bangkok.

Geld

In Thailand dus ook in Bangkok moet je betalen met de geldsoort `baht`. Makkelijk om te weten is dat 100 baht 2 euro waard is. Wil je bij een bank geld opnemen dat moet je je legitimeren. Bij geldautomaten kun je pinnen maar daar moet je wel voor betalen. Je krijgt dan wat minder geld. Wil je gratis pinnen dan moet je een spaarrekening openen mét pinpas. De grotere hotels, restaurants, winkelcentra en tankstations accepteren de internationale creditcards.

Openingstijden van diverse instellingen

De warenhuizen zijn de hele week open vanaf 10:00 uur tot 21:00 uur. De grotere supermarkten zijn vaak open tot 22:00 uur. Overheidsinstellingen hebben de volgende openingtijden. Van maandag tot zaterdag vanaf 08:30 uur tot 16:30 uur. Andere bedrijven hanteren iets andere tijden namelijk vanaf 08:00 uur tot 17:00 uur. De banken tenslotte zijn open vanaf maandag tot en met vrijdag. Je kunt naar binnen om 08:30 uur tot 15:30 uur. Houd er rekening mee dat alle banken zijn gesloten op nationale feestdagen en tijdens de bankholidays. Er zijn nogal wat nationale feestdagen in Bangkok dus informeer van te voren. Het hoofdpostkantoor is open van maandag tot en met de vrijdag. Openingstijden van 08:00 uur tot 20:00 uur. Ook in het weekeinde open en op feestdagen van 08:00 uur tot 13:0 uur.

Nog verder te weten

Je bent niet verplicht je te laten inenten maar het is wel aan te raden, vooral als je naar wat afgelegen gebieden reist. Vraag je huisarts of je zorgverzekeraar over hoe en wat. Drink geen leidingwater. Eten kun je doen zonder enige problemen. In Bangkok zijn de ziekenhuizen op Nederlands niveau en vaak ook nog eens wat hoger. De meeste artsen hebben hun opleiding gevolgd in Amerika. Voor het geval van ziekenhuisopname dan kun je het beste terecht in het BNH Hospital, in het Bangkok General Hospital en het Bumrungrad. Wat de kleding betreft kun je in je zomeroutfit goed terecht in Bangkok. Bijna overal is airconditioning aanwezig. Heb je een zakelijke ontmoeting dan wordt een stropdas aanbevolen. Iets heel anders is het geven van fooien. Het is niet verplicht maar wordt, uiteraard, bijzonder op prijs gesteld. In de zomer is het in Bangkok 5 uur later dan in ons land. In de winter is dat 6 uur later.