Autohuur Berlijn

bookanddrive

bookanddrive

Bookanddrive.nl heeft een erg groot aanbod van goedkope huurauto's in Berlijn

Meer over Autohuur Berlijn

Berlijn is een grote stad met verschillende vervoersmogelijkheden. Te voet is een optie, maar door de grootte van de stad worden de aantal kilometers soms zelfs voor echte wandelaars teveel. Er zijn verschillende mogelijkheden om van plaats A naar B te komen in Berlijn, maar de auto is waarschijnlijk het snelst en biedt het meeste comfort.

Rijden vanuit Nederland naar Berlijn is een optie, maar heeft u het huren van een auto al eens overwogen? U vliegt (bijvoorbeeld) van Nederland naar Berlijn, alwaar op het vliegveld een auto op u staat te wachten. Reeds volgetankt stapt u in en vertrekt makkelijk en veilig naar de binnenstad. Wat is er heerlijker dan de vrijheid van een auto? Ieder moment van de dag kunt u instappen en vertrekken naar de mooiste plekjes die Berlijn te bieden heeft. Zelfs kleinere steden in de buurt van Berlijn kunt u aandoen, u rijdt er simpelweg naartoe!

Waar moet u op letten wanneer u een auto wilt huren in Berlijn? Sowieso zijn er simpele algemene regels waar grotere autoverhuurbedrijven mee werken. U moet natuurlijk in het bezit zijn van een geldig rijbewijs, die u langer dan één jaar in uw bezit heeft. Verder moet er een borg worden betaald voor de auto, die bij de meeste bedrijven met een creditcard moet worden betaald. Verder moet u er rekening mee houden dat er bij u, wanneer u een auto wilt huren in Berlijn, extra kosten in rekening worden gebracht als u jonger bent dan 25 jaar. Ook zijn er vaak extra kosten wanneer u de auto op een ander kantoor inlevert dan waar u hem hebt gehuurd. Dit zal bij u waarschijnlijk niet het geval zijn, aangezien u de auto ophaalt van het vliegveld en hem daar ook weer inlevert.

Het is het slimst om de auto te huren via Internet. Op deze manier kunt u ook zelf kiezen wat voor auto u wilt en voor hoelang. Doordat u tijdig boekt, ontvangt u ook nog eens een leuke korting. Tevens weet u zeker dat u bij een betrouwbare autohuurder huurt, na uw research op het Internet. Sowieso raden wij u aan internationaal bekende, grote autoverhuurbedrijven te bezoeken. Bij deze bedrijven zijn de voorwaarden goed en komt u niet voor rare verrassingen te staan wanneer u de auto weer inlevert. Ook zijn er op Internet verschillende vergelijkingssites beschikbaar. Deze sites zoeken voor uw datum en plaats (Berlijn) de goedkoopste autoverhuurder. Natuurlijk raden wij u wel aan alles even goed door te nemen of u wel met een betrouwbare autoverhuurder te maken heeft. Ook wanneer u een speciaal merk auto tot uw beschikking hebt willen staan, is het verstandig tijdig uw voorkeuren door te geven.

Risico’s

Wat als er iets gebeurt met de huurauto? Over het algemeen wordt er een eigen risico gerekend van gemiddeld € 750,00. In geval van nalatigheid vervalt de verzekering. Ook moeten eventuele extra bestuurders aangeven dat zij (wellicht) ook de auto zullen besturen en hiervoor een kleine bijdrage betalen. De meeste autoverhuurbedrijven hanteren de maatregel dat de benzinetank vol aangeleverd wordt, en dat deze ook weer vol moet terugkeren.

Is het wel handig, een auto in Berlijn?

Berlijn, is dat wel een fijne stad om te rijden? Berlijn is, zoals u op deze site waarschijnlijk reeds gelezen heeft, de grootste stad van Duitsland. Vrijwel iedere grote stad heeft last van de spits, ’s ochtends en ’s avonds. Wij raden u dus aan de spits te vermijden. De wegen zijn wel ruim en goed begaanbaar. Ook zijn de borden zeer overzichtelijk. Wanneer u de auto parkeert, is het het goedkoopst dit te doen in één van de vele parkeergarages. Parkeren op straat behoort wel tot de mogelijkheden, maar is een stuk duurder.

De mogelijkheden

Natuurlijk kunt u kiezen tussen handgeschakelde of automatische transmissie. Op de meeste sites heeft u de volgende mogelijkheden voor wat betreft de grootte van de auto. Mini/economy, Compact, midsize, standard, minivan/stationwagen, full size, premium, luxury, sports car, 4 wheel drive en convertible. De grootte van uw auto is natuurlijk een persoonlijke keuze, maar in het drukke Berlijnse stadsverkeer raden wij u een kleine, wendbare auto aan. Natuurlijk is het vaak ook zo dat kleinere auto’s voordeliger zijn qua benzine.

Wanneer u een auto tot uw beschikking heeft, is het natuurlijk ook zo dat uw verblijf niet per se in het stadscentrum moet liggen. Bekijkt u deze sites verder en ontdek waar u geweldig kunt verblijven net buiten de stad. De omgeving is wat rustiger en de hotels zijn een stuk goedkoper.