Uitgaan Berlijn

Meer over Uitgaan Berlijn

Berlijn is modern, kunstzinnig, artistiek, rauw. Berlijn staat de laatste jaren bekend om de vele exposities, evenementen, galeries en het rauwe, nieuwe uitgaansleven. Uitgaan is Berlijn brengt je in extase, uitgaan in Berlijn is niet te vergelijken met andere steden. Voor alle smaken heeft Berlijn wel iets, maar de electro is het bekendst en populairst in Berlijn.

Toen Berlijn populair werd als uitgaansgebied kwamen er enkele clubs op die nu nog dienst doen als populaire disco theek. Voorbeelden hiervan zijn Icon, nog steeds gevestigd in een donkere kelderruimte en ‘de Pfefferberg’, een voormalige brouwerij. De populaire technoclub Tresor heeft niet al te lang geleden zijn oude pand ingeruild voor een groter, nieuwer pand. Vroeger was dit pand een warenhuis, wat een leuk effect geeft. Verder is SO36 een club die al bestond toen de muur nog stond. Eén van de grootste clubs van Berlijn is waarschijnlijk Q-dorf. Deze discotheek heeft maar liefst 18 bars en vier dansvloeren. Alle denkbare muziekstijlen worden hier gedraaid in de verschillende, afgeschermde ruimtes. Q-dorf is vrijwel altijd geopend en de entreeprijs ligt rond de vijf euro. Na opening is het eerste halfuur de entree gratis. Watergate is ook een wat grotere discotheek. Deze club ligt aan het water en heeft net als Q-dorf verschillende ‘floors.’ Op deze manier kunnen mensen die van verschillende muzieksmaken houden toch genieten van hun avond. Het aanbod van artiesten is groot en wisselt snel, wel probeert Watergate ervoor te zorgen dat alle zalen verschillende stijlen draaien, om een zo groot mogelijk publiek te trekken. De Matrix is één van de leukere clubs in Berlijn. De club bestaat uit drie verschillende ruimtes, waarin verschillende muziekstijlen worden gedraaid. Ook geeft deze discotheek vaak themafeesten, waarbij het uiterlijk van de club en de belichting keer op keer veranderen. Bijna iedere dag van de week is er een ander programma! Wel moet je minimaal achttien jaar oud zijn in deze discotheek (dit is in bijna iedere discotheek het geval in Berlijn) en wordt standaard gevraagd op uw legitimatiebewijs. De onder de beroemde mensen bekende club ‘Cookies’ is ook zeer de moeite waard. Deze club heeft vaak een lange wachtrij, maar geduld is een schone zaak en wordt in dit geval vaak beloond.

Qua barretjes heeft Berlijn ook een groot aanbod. Een leuke bar aan de Gendarmenmarkt in de Newton Bar. Deze bar heeft een prachtig uiterlijk en een mooie, uitgebreide bar. Ondanks het mooie uiterlijk zijn de drankjes redelijk te betalen. De sfeer is gemoedelijk, laagdrempelig en gezellig.

In Berlijn is het verschil tussen barretjes en clubs ongeveer hetzelfde als in Nederland. Dit houdt in dat zowel bars als discotheken brede openingstijden hebben en veel mensen eerst een drankje drinken in een bar, alvorens ze naar een discotheek gaan om te dansen.

Denk er bij het uitgaan wel aan dat hotels soms sluitingstijden hebben. Indien dit het geval is moet u van tevoren even aangeven dat u ’s nachts wegblijft, anders kunt u wel een voor problemen komen te staan bij terugkomst. Het openbaar vervoer rijdt ’s nachts niet, maar een taxi staat vrijwel altijd gewoon voor u klaar om u veilig te laten terugkeren naar uw hotel.