Taxi Berlijn

Meer over Taxi Berlijn

Wanneer u zich wilt vervoeren in het centrum van Berlijn, kunt u natuurlijk gebruik maken van het openbaar vervoer. Nadeel hiervan is dat u niet precies op de gewenste locatie terechtkomt, en u waarschijnlijk nog een stuk zal moeten lopen. Ook is het openbaar vervoer niet vierentwintig uur per dag beschikbaar, waardoor u soms zal moeten uitvallen naar andere mogelijkheden. Eén van deze opties is natuurlijk het huren van een auto (hierover kunt u meer lezen onder het kopje ‘auto huren in Berlijn’). Een andere, makkelijke en snelle optie is natuurlijk de taxi. In Berlijn zijn taxi’s vierentwintig uur per dag beschikbaar en brengen u precies waar u moet zijn. Over het algemeen spreken Duitse taxichauffeurs ook redelijk tot goed Engels, dus het gaat niet vaak mis om de gewenste locatie duidelijk te maken.

Wanneer u per taxi van het vliegveld naar het centrum wil rijden, moet u uitgaan van zo’n € 30,00. De taxi’s in Berlijn zijn overal te vinden, op zowel taxistandplaatsen als gewoon op straat. De taxi’s zijn over het algemeen beige van kleur, maar er bestaan ook geel-zwarte taxi’s in Berlijn. Een Berlijnse taxi heeft een standaard starttarief van twee euro vijftig, alle kilometers daarna zijn zo’n één euro vijftig per kilometer. Wanneer u een taxi aanhoudt mag u ook mee voor het ‘Winktarif’: vijf minuten meerijden voor drie euro of maximaal twee kilometer. Deze ‘actie’ geldt niet wanneer u in een taxi stapt op het station of wanneer u een taxi besteld.

Natuurlijk zijn niet even taxichauffeurs even ervaren of betrouwbaar. U kunt in Berlijn de chauffeur altijd naar zijn chauffeurspapieren vragen. Op deze manier kunt u zien of deze taxichauffeur ingeschreven staat en dus niet illegaal rijdt. TVB is de taximaatschappij van Berlijn. Wanneer u de Duitse taal enigszins maxchtig bent, kunt u ook een kijkje nemen op www.taxiverbandberlin.de, de website van deze taximaatschappij. Op deze website vindt u alle regels waar de chauffeur aan moet voldoen.