Plattegrond Berlijn

Meer over Plattegrond Berlijn

Inleiding

De kaart van Berlijn is erg bekend, zeker gezien de geschiedenis. Er is nog duidelijk te zien dat Berlijn uit twee delen bestond. Onderstaand een kleine kaart van de stad:

Plattegrond

Op deze kaart is duidelijk het verloop van de (vroegere) Berlijnse muur aangegeven. Op deze manier was de stad in tweeën gedeeld. Maar waar ligt deze bijzondere stad nu in het land. Dat is zicht baar op de volgende kaart:

Op deze kaart kunt u goed zien dat Berlijn vrij oostelijk in Duitsland ligt. Dit maakt het nog bijzonderder dat de stad in tweeën gesplitst was. De bezienswaardigheden van Berlijn liggen allemaal vrij centraal, en dus dicht bij elkaar. Via openbaar vervoer, maar ook lopend kunt u alle bezienswaardigheden bezoeken, wanneer u een hotel heeft in het centrum van de stad. Zie voor de hotels ook onze hotelpagina, met tips en interessante weetjes over de hotels in deze stad.

De kaart van Berlijn hangt op verschillende locaties in de stad, maar wij raden u aan zelf een kaart aan te schaffen. Dit kan in een toerismeboekje zijn over Berlijn, een losse uitgebreide kaart of een klein plattegrondje. Tip: In vrijwel alle hotels kunt u een kaart van de stad gratis meenemen. Vraag hiernaar bij de receptie. De kaartjes zijn makkelijk, omdat u op elk gewenst moment van de dag kunt kijken waar u zich bevindt. Ook kunt u routes uitstippelen of met pen aangeven welke bezienswaardigheid u gaat bezoeken. Zo maakt u een eigen tocht door de stad, zonder ook maar enigszins op de hoogte zijn van de infrastructuur van de stad!