Vervoer Berlijn

Meer over Vervoer Berlijn

De infrastructuur van Berlijn is erg groot. Vervoer is dan ook goed mogelijk op verschillende manieren. Het wegennetwerk, het metro/treinnetwerk en ook het bussennetwerk is zeer uitgebreid. Dit is ook wel nodig in een stad met zoveel inwoners en bezoekers. Wanneer u een stedentrip neemt naar Berlijn, kunt u op verschillende manieren in de stad terecht komen. Wanneer u met het vliegtuig, de trein of met sommige busreizen naar Berlijn bent gereisd, zult u zelf voor vervoer binnen de stad moeten zorgen. Dit kan heel goed met de bus, een taxi of een gehuurde auto. Op een andere pagina van deze website kunt u uitgebreid terugvinden hoe u een auto huurt in Berlijn en waar u allemaal op moet letten voordat u de auto huurt. Het bussennetwerk van Berlin is erg uitgebreid. U moet dus goed opletten welke bus u neemt, want voor u het weet bent u aan de verkeerde kant van de stad! Gelukkig zijn de chauffeurs over het algemeen heel vriendelijk. Zij zullen u zeker de juiste bus aanwijzen wanneer u hen de weg vraagt.

De echte klapper voor wat betreft bussen in Berlijn is bus lijn 100. Sinds de val van de muur verbindt bus 100 Oost- en West-Berlijn met elkaar en komt dus langs alle bezienswaardigheden van de stad. Dit is dus een geweldige manier om relaxed alle prachtige dingen in Berlijn te bewonderen! Het speciale aan deze bus is dan deze bus ook een bovenverdieping heeft, waardoor je alles nog beter kunt zien. Tevens is er in deze bus ook de mogelijkheid om als mindervalide mee te reizen. De achteringang van de bus is breder en dat maakt de bus toegankelijk voor rolstoelen. Bus 100 kunt u nemen met een gewoon kaartje voor het openbaar vervoer. Met dit kaartje, wat zes euro tien per dag kost, kunt u de gehele dag onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer van Berlijn. Bus 100 is geen sightseeingbus, maar een gewone buslijn, wat deze variant van bezienswaardigheden bekijken veel goedkoper maakt.

Ook kunt u in Berlijn gebruik maken van de U-bahn. Dit is te vergelijken met de Nederlandse metro. Per dag maken zo’n anderhalf miljoen mensen gebruik van de Berlijnse U-bahn. In de voorsteden rijdt de S-Bahn. Dit is ook een soort metro, alleen dan iets sneller. Deze vervoert vooral forensen naar hun wekr in de binnenstad van Berlijn. Het Berlijnse metronetwerk heeft maar liefst negen lijnen. Op deze manier kunt u altijd komen waar u wilt. Dit vergt soms wat verdieping in het netwerk, omdat u soms meerdere keren moet overstappen. Wel is de metro een snel, onafhankelijk en goedkoop alternatief voor vervoer in de Berlijnse binnenstad. De metro kent gelukkig geen files, waardoor u ook nog eens snel op de plaats van bestemming bent.

Buiten de bus en de metro kunt u natuurlijk ook veel te voet doen. Berlijn is een prachtige stad, u kunt op iedere straathoek wel iets leuks of grappigs zien. Verder is de taxi ook een goed alternatief, hierover vind u meer op een andere pagina van deze website. Voor meer informatie over het openbaar vervoer kunt u ook eens kijen op de Duitse site van het BVG. Dit is het bedrijf dat eigenaar is van de bussen en metro’s.