Weekendje Berlijn

(68)
Sorteer op:
 • Best beoordeeld
 • Sterren
 • Prijs

Abacus Tierpark

Een zeer gezellig hotel gelegen tegenover het uitgestrekte Tierpark. Hier kunt u heerlijk wandelen, fietsen en uiteraard de dierentuin bekijken. Voor gezinnen ...

Vanaf € 252,- Trein + Hotel

H10 Berlin Ku damm

Dit mooie nieuwe designhotel is begin 2011 geopend. Achter de prachtige facade gaat een zeer moderne en lichte inrichting schuil. Dit hotel ligt op een toplocatie ...

Vanaf € 271,- Trein + Hotel

Alleen hotel vanaf € 71,-

Meer info

Mercure Hotel Berlin City West

Dit Mercure Hotel beschikt over kamers met airconditioning, gratis parkeergelegenheid en een modern restaurant. Het ligt in de wijk Spandau in Berlijn, op steenworp afstand van het metrostation Siemensdamm.

Vanaf € 59,- Alleen hotel
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 21
 • 22
 • 23
 • »

Meer over Weekendje Berlijn

Wanneer u een stedentrip naar Berlijn maakt, dan is komt het vaak voor dat dit in een weekend is. Niet iedereen heeft immers de tijd om bijvoorbeeld een week lang een stad te bezoeken. Voor de weekend-stedentrippers hebben wij een korte lijst met tips en trucs om zoveel mogelijk van Berlijn te zien in twee of drie dagen. Op deze manier kunt u binnen uw eigen tijdsbestek toch een goed beeld krijgen van deze prachtige, grote stad.

Als u een Berlijn aandoet voor een weekend, is het misschien handig als u van tevoren goed nadenkt over de vervoersmiddelen. U bent namelijk veel minder reistijd kwijt als u bijvoorbeeld per vliegtuig naar Berlijn reist, dan dat u een busreis onderneemt. Ook de vervoersmiddelen in het centrum van de Berlijn moet overwogen worden. Zorg er in ieder geval voor dat uw hotel zeer centraal ligt, op deze manier zijn veel bezienswaardigheden dichtbij, maar heeft u ook toegang tot al het openbaar vervoer.

Tevens is het slim als u zich van tevoren verdiept in de bezienswaardigheden. Welke wilt u bezoeken, en in welke volgorde? Wanneer u van tevoren zorgvuldig uw route uitstippelt, zal het u veel tijd besparen in Berlijn zelf. Ook kunt u via Internet de musea en andere bezienswaardigheden opzoeken, en misschien zelfs van tevoren kaartjes kopen. Op deze manier omzeilt u handig de anders vaak lange wachtrijen. Het vergt wat voorbereiding, maar in Berlijn zelf zal het zich zeker uitbetalen. Let ook op koopzondagen. Ga er niet vanuit dat alle winkels gewoon open zijn, maar zoek het eventjes op. Zo voorkomt u dat u de zondag inplant als ‘winkelmiddag’, terwijl alle winkels helaas gesloten zijn. Sommige musea zijn gratis op zondag, ook dit is een handige tip.

Verder kunt u in Berlijn heerlijk lunchen en dineren. Dit zijn vaak tijdsbestedingen waarbij u niet wilt haasten. Doe dit ook absoluut niet. Alleen al naar buiten kijken, of het luisteren naar en observeren van de Duitsers en andere toeristen in de stad is al een hele ervaring, omdat Berlijn zo ontzettend groot is en er veel verschillende mensen komen.

Kortom, een weekendje Berlijn is zeker de moeite waard. Wij suggereren niet dat een weekend te kort is, want in een weekend kunt u wel degelijk een hoop prachtige plaatsen bezoeken. Het is alleen wel raadzaam om alles goed voor te bereiden en alle openingstijden even goed na te lopen. Voor een hotel midden in het centrum kunt u natuurlijk op Internet kijken. Veel sites hebben aanbiedingen voor een weekendje Berlijn, al dan niet met vervoer. Op deze manier kunt u zeer voordelig slapen in een van de mooiste steden van Europa. Boeken via Internet is over het algemeen voordeliger en sneller, dus zeker een tip.

Toon op kaart
Toon als lijst