Reisgidsen Berlijn

Meer over Reisgidsen Berlijn

De ideale manier om tijdens een stedentrip informatie te verkrijgen is een reisgids. Vooral de pocketmaten zijn ideaal om in uw tas mee te nemen naar Berlijn. U zult zich nooit meer afvragen wat voor functie dat mooie gebouw nu precies heeft, want u pakt gewoonweg uw reisgids en leest uitgebreide informatie over het gebouw!

Er zijn verschillende series reisgidsen die erg populair zijn voor het maken van een stedentrip. Neemt u bijvoorbeeld maar eens de boeken van Capitool. Deze boeken zijn zowel groot als in pocketformaat verkrijgbaar. Van streken tot steden en van dorpjes tot landen, vrijwel alle wensen zijn te vervullen bij de boeken van Capitool. Deze boekjes vertellen u per wijk, per stadsdeel, per straat alle ins en outs. Evenementen, hotels, restaurants en gebruiken worden uitgebreid besproken. Tevens staan er in ieder boekje korte zinnetjes om belangrijke dingen kenbaar te maken in de taal van het land waar u zich in bevindt.

Buiten de boeken van Capitool heeft ook National Geographic een Berlijnse reisgids. Deze gids bevat veel prachtige foto’s en is wat uitgebreider dan de Capitool-pocketversie. Ook de zeer bekende reisboekenserie van Lonely Planet heeft een boek over Berlijn uitgebracht. Verder kunt u ook de Marco Polo reisgids bekijken, ook deze gids is zeer uitgebreid. Al deze boeken proberen het reizen zelfstandiger te maken, zodat u alleen (zonder menselijke gids) evenveel prachtige bezienswaardigheden kunt bezoeken als met menselijke gids.

Buiten de reisboekenseries om vindt u bij de boekhandel (zowel in de winkel als op internet) ook prachtige exemplaren van Duitslandliefhebbers. Een goed voorbeeld hiervan is L. Kraaijo. Hij schreef het boek 100% Berlijn, een boek dat volstaat met tips, musea, festiviteiten, parken en restaurants. Het bijzondere aan dit boek is, is dat het boek u de mogelijkheid geeft zes verschillende wandelingen te maken door de stad, waarbij u langs allerlei bezienswaardigheden loopt. Op deze manier ziet u Berlijn zoals u dat nooit zou zien zonder het boek!

Ook zijn er boekjes gespecialiseerd in bijvoorbeeld uitgebreide fiets- of wandeltochten. Fietsen langs de Berlijnse Muur is tegenwoordig een toeristische attractie geworden. Op de fiets ondervindt u niet de drukte in de binnenstad van Berlijn en kunt u prima alles bezichtigen. De Fietsgids Berliner Mauerradweg Berlin van Bikeline helpt u hierbij op weg. Veel detailkaarten en verblijfplaatsen waarbij u uw fiets veilig kunt stallen. U kunt tochten maken tot zo’n 160 kilometer!

Ook zijn er boekjes die de periode na de oorlog tot de val van de muur beschrijven in Berlijn en u langs bezienswaardigheden uit die tijd leidt. Eén van deze boeken is ‘Reisgids Berlijn 1945- 1989’. Van spionagetunnels tot Checkpoint Charlie, alles komt bij dit boek aan bod. Voor de ‘fans’ van de vroege geschiedenis is dit boek zeker een aanrader.