Shoppen Berlijn

Meer over Shoppen Berlijn

In iedere grote stad, in iedere metropool, in iedere stad, in ieder dorp. Overal, maar dan ook echt overal kan er gewinkeld worden. Winkels zijn nodig om levensbehoeften te kunnen kopen. Wat voor de één levensbehoefte is, is voor de ander een luxe. Winkelen in Berlijn is mogelijk op alle niveaus, van de eerst levensbehoeften tot de duurste haute couture, winkelen in Berlijn is geweldig! Buiten de normale modewinkels beschikt Berlijn ook over een groot aantal vintagewinkels, iets wat erg upcoming is de laatste jaren. Buiten de gewone warenhuizen en winkels heeft Berlijn ook veel gezellige markten. De Berlijnse bevolking staat erom bekend dat ze graag in hun eigen wijk shoppen en daarom heeft bijna elke wijk haar eigen winkelcentra. In bijna iedere wijk zitten dus geweldige boetiekjes, eenmanszaakjes, ateliers en galeries die producten verkopen die echt one-of-a-kind zijn. Grootste warenhuis in Berlijn is toch wel de KaDeWE. Dit betekent Kaufhaus des Westens en verkoopt echt van alles. Het gebouw heeft een zeer luxueuze uitstraling en is immens groot. U kunt er eten, winkelen, socializen, beautybehandelingen krijgen en nog veel meer. Er worden regelmatig nieuwe producten gepresenteerd en modeshows gegeven. KaDeWe ligt zeer centraal in de binnenstad en is haast niet te missen. Het loont zeker de moeite om eens een kijkje te nemen n dit gigantische warenhuis! Buiten het KaDeWe is een ander groot warenhuis Galeries La Fayette, een warenhuis dat ook vestigingen heeft in onder andere Parijs en Londen.

Kurfurstendamm

Kurfurstendamm is één van de bekendste winkelstraten van Berlijn. Het is een lange, gezellige straat vol kledingwinkels, bars en restaurants. Grote modeketens en zeer exclusieve haute-couture zijn goed vertegenwoordigd op deze straat.

Openingstijden

In geheel Berlijn mogen de winkels geopend zijn van zes uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds. Zondags zijn alle winkels gesloten, met uitzondering van de koopzondag. Deze koopzondag vindt plaats op iedere eerste zondag van de maand. Op zondag zijn de openingstijden tussen twaalf uur en vijf uur.

Marktjes

Vooral op zondag zijn er veel markten te vinden. Dit is waarschijnlijk omdat de winkels op zondag gesloten zijn. Deze markten zijn voornamelijk vlooienmarkten, waar voor een vrij hoge prijs gebruikte prullaria van eigenaar verwisseld. Maar, even goed zoeken biedt uitkomst want toch worden er vaak de prachtigste spulletjes gevonden op deze marktjes. Een goed voorbeeld van zo’n markt is de Mauermarkt. Deze markt wordt gehouden op zondag, bij het nog staande deel van de Berlijnse Muur. Deze markt is één van de bekendste markten van Berlijn. Ook de Trodelmarkt am Boxhagener Platz is zeer de moeite waard. Deze markt biedt u onder andere tassen, kleding, kunst en boeken aan. Het is een vrij grote markt en is iedere zondag te bezoeken vanaf elf uur ’s ochtends. De meeste markten in Berlijn duren tot zo’n vijf of zes uur, alvorens er wordt opgeruimd. De sfeer op deze markten is erg goed en het is erg interessant om op deze manier kennis de maken met de stad Berlijn en zijn inwoners.