Autohuur Brussel

bookanddrive

bookanddrive

Bookanddrive.nl heeft een erg groot aanbod van goedkope huurauto's in Brussel

Meer over Autohuur Brussel

In Brussel bestaan vele mogelijkheden om een auto te huren. Hoewel Brussel net als veel andere grote steden te maken heeft met veel verkeersdrukte, biedt het huren van een auto wel veel vrijheid. Vooral wanneer je ook plaatsen buiten het stadscentrum aan wilt doen, kan het huren van een auto een goede optie zijn. Maar voor je een auto huurt, kun je beter even bekijken of het openbaar vervoer niet toereikend is. Brussel doet namelijk zijn uiterste best om zo goed mogelijk openbaar vervoer aan te kunnen bieden.

Autoverhuurbedrijven

In Brussel zijn veel vooraanstaande internationale autoverhuurbedrijven gevestigd, waarvan de meesten ook een vestiging hebben op Brussel Airport in Zaventem. Maar ook op het grootste spoorwegstation, Station Brussel-Zuid, vind je vestigingen van bekende internationale autoverhuurbedrijven. Het is heel eenvoudig om ter plekke een auto te huren. Maar wil je van tevoren graag weten waar je aan toe bent, dan kan je alvast de website bezoeken van één van de autoverhuurbedrijven. Hier vind je een overzicht van de soort auto´s, de prijsklassen en de service die je kunt verwachten. Je kunt direct online een auto reserveren. Wanneer je in Brussel aankomt, hoef je geen tijd te verliezen en kun je direct op pad om deze prachtige stad te verkennen. Gerenommeerde internationale autoverhuurbedrijven met een vestiging in Brussel zijn onder andere:
Europe Car
Easy Car
Holiday Autos
Hertz
Avis

Parkeren in Brussel

Een groot gedeelte van de binnenstad van Brussel is autovrij. Maar aan de randen van dit gebied kan je redelijk gemakkelijk een parkeerplaats vinden. De stad beschikt over ten minste 24 parkeergarages. Maar ook op straat kom je vele parkeerplekken tegen. Let echter wel op, want de parkeertijd is hier vaak beperkt. Op de meeste plaatsen mag je maar maximaal drie uur parkeren, in de zogenaamde ´rode zone´ mag je slechts twee uur je auto laten staan. Op de meeste plaatsen is het betaald parkeren. De tarieven zijn over het algemeen lager dan in de grote steden in Nederland. Op de meeste plaatsen betaal je € 0,10 per zes minuten voor het eerste uur en € 0,20 per zes minuten in de daarop volgende uren. Daarnaast heeft Brussel ook nog enkele parkeerplaatsen iets buiten het centrum van de stad waar je gratis mag parkeren en waar je direct aansluiting hebt op het openbaar vervoer. Zo´n parkeerplaats vind je onder andere op de Heizel bij het Atomium. Op de website van Mobiris vind je een overzicht van de parkeergarages in het centrum van Brussel en vind je tevens informatie over de actuele verkeerssituatie.