Uitgaan Brussel

Meer over Uitgaan Brussel

Maak tijdens je stedentrip in Brussel kennis met het gevarieerde uitgaansleven van deze stad. Er zijn te gekke discotheken, clubs en cafés voor wie eens goed op stap wil gaan. Maar je kunt ook genieten van een mooie film in één van de bioscopen of je laten verrassen door een theater-, dans- of muziekvoorstelling. Je moet weten dat Brussel wereldwijd naam heeft gemaakt met jazzmuziek, moderne dans en klassieke muziek.

Discotheken en clubs

Als je geen idee hebt waar je in Brussel moet zijn voor de hipste discotheken en clubs, dan kunnen wij je de volgende uitgaansgelegenheden van harte aanraden:

Fuse
Uit je dak gaan op technomuziek dat doe je in Brussel in de Fuse. In deze club draaien de beste DJ´s en is het altijd feest. Fuse is dan ook een razend populaire uitgaansgelegenheid. Voor meer informatie en de actuele agenda kijk je op de website van Fuse.

Soho Club

De Soho Club behoort tot de beste clubs van Brussel. Er wordt vooral groove, funk en house gedraaid. Leef je uit op de schitterende dansvloer. De Soho Club zal naast de swingende klanken ook voor spetterende lichteffecten zorgen. De club biedt toegang aan ruim 1000 personen. Er worden regelmatig speciale optredens, thema-avonden en andere feesten verzorgd.

Havana Disco Bar

In de Havana Disco Bar kun je heerlijk eten, een drankje drinken en daarna helemaal los gaan op de dansvloer. Zowel op de menukaart als in de muziek kom je Latijns-Amerikaanse en Spaanse invloeden tegen. Live-optredens en DJ´s zorgen ervoor dat je in Havana een sfeervolle en spetterende avond zult beleven. Kijk op de website van de Havana Disco Bar voor het programma.

Louise Gallery

Wie kennis wil maken met trendy Brussel, bezoekt de Louise Gallery. Deze populaire club wordt bezocht door hippe Brusselaren, waaronder veel beroemdheden. Er wordt voornamelijk R&B en funk gedraaid. De club is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 22:00 tot 07:00. Hier moet je een keer geweest zijn!

Bars en caf├ęs

Gecko
De meeste jongeren beginnen hun avondje stappen op het Sint-Goriksplein. Aan dit plein ligt onder andere de populaire cocktailbar Gecko. Je kunt hier terecht voor een heerlijke cocktail, een echt Belgisch biertje of om een hapje te eten.

L´Archiduc

L´Archiduc is een bar met een prachtig klassiek uiterlijk. Er wordt voornamelijk jazzmuziek gedraaid en regelmatig zijn er optredens van grote namen uit de jazz scene. Om binnen te komen, moet je aanbellen.

Sounds Jazz Club

In deze club proef je de echte jazzsfeer. Zowel de inrichting als de muziek onderstrepen dit. Iedere week treden hier bekende jazzartiesten op, maar ook jonge muzikanten krijgen hier de kans om podiumervaring op te doen. Daarnaast kun je in de Sounds Jazz Club genieten van heerlijke cocktails en Italiaanse specialiteiten.

Goupil le Fol

Dit café mag je zeker niet voorbijlopen. Het café is te vinden in de Rue de la Violette op nummer 22 nabij de Grote Markt en Manneke Pis. Vroeger huisde in dit pand een bordeel. Café Goupil le Fol oogt vandaag de dag eerder als een antiekwinkel. Het café bestaat uit vele kleine kamertjes die volgepakt staan met oude banken, heerlijke leunstoelen en allerlei prullaria. Er worden voornamelijk Franse chansons gedraaid, die de romantische en gezellige sfeer nog meer tot hun recht doen komen. Het café staat daarnaast vooral ook bekend om zijn heerlijke zoete fruitwijnen.

Theaters

Brussel is rijk aan theaters. Er worden zowel Nederlandstalige als Franstalige toneelstukken opgevoerd. Hieronder een greep uit de bekendste theaters van Brussel.

Koninklijke Vlaamse Schouwburg

Dit theater huist in een gebouw uit 1887 dat ontworpen is door Baes in barokke stijl. Er worden hier veel Nederlandstalige stukken gespeeld. Kijk op de website van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg voor het actuele programma.

Kaaitheater
Het Kaaitheater is opgericht in 1977 en was van origine een tweejaarlijks internationaal festival. Tegenwoordig heeft het Kaaitheater twee vaste locaties waar permanent voorstellingen worden gegeven: het Kaaitheater en de Kaaistudio´s. Het Kaaitheater wil vernieuwende voorstellingen tonen op het gebied van dans, theater en muziek. Er worden veel eigen producties gemaakt, maar men zoekt ook regelmatig samenwerking met kunstenaars uit binnen- en buitenland. Voor meer informatie bezoek je het Kaaitheater online.

Théâtre Royal du Parc

Voor klassieke theaterproducties moet je bij het Théâtre Royal du Parc zijn. Vooral bijzonder zijn de komedies uit de jaren ´30 die hier op authentieke wijze regelmatig ten tonele gebracht worden.

Koninklijk Poppentheater Toone

De echte theaterliefhebber moet zeker eens een kijkje gaan nemen bij het bijzondere Koninklijk Poppentheater Toone. Dit theater is zeven generaties lang in handen geweest van de familie Toone. Naast het theater, waar prachtige poppentheatervoorstellingen plaatsvinden, is er ook een leuk café.

Bioscopen

Kinepolis
Deze moderne megabioscoop is gelegen naast het Atomium en telt 27 zalen, waaronder een IMAX-zaal voor 3-D films. In de Kinepolis worden voornamelijk de kassuccessen uit Hollywood gedraaid. De bioscoop heeft de filmliefhebber een goede service, moderne faciliteiten en veel comfort te bieden.

UGC Toison d´Or

In het centrum van Brussel vind je twee goede UGC bioscopen, waaronder de UGC Toison d´Or. Deze bioscoop telt 11 aangename bioscoopzalen waar de kaskrakers van het moment vertoond worden.

UGC De Brouckère

Aan het centraal gelegen Brouckèreplein ligt de bioscoop UGC Brouckère. Voor deze razend populaire bioscoop staan vaak lange wachtrijen. Je kunt hier naast de nieuwste topfilms uit Hollywood ook regelmatig cultfilms op het programma terugvinden. De bioscoop beschikt over 12 zalen.

Actors Studio
Voor de filmhuisfilms moet je in de Actors Studio zijn. Er worden hier kunstfilms, documentaires en andere films gedraaid die je in de mainstream bioscopen niet tegen zult komen. De bioscoop ligt op de Korte Beenhouwersstraat 16 in de buurt van de Grote Markt.

Pretparken

Mini-Europa
In Brussel kun je de mooiste Europese steden verkennen in Mini-Europa. Binnen een mum van tijd reis je door heel Europa. De belangrijkste monumenten uit de mooiste Europese steden zijn hier in het miniatuur opgebouwd. Het park beschikt over ruim 300 bouwwerken. Daarnaast kun je ook leuke interactieve spellen spelen. Mini-Europa vind je langs het Atomium.

Zwembaden

Oceade
In het subtropisch zwemparadijs Oceade is het altijd zomer. Je vindt hier maar liefst 12 spectaculaire glijbanen, een golfslagbad, waterspeeltuinen, bubbelbaden, stoombaden, sauna´s, interactieve videospellen, een restaurant, een bar en nog veel meer. De hele familie komt aan zijn trekken in dit spetterende waterpretpark.