Taxi Brussel

Meer over Taxi Brussel

Een stad als Brussel beschikt over uitstekende taxi´s. De taxi kan een goed alternatief zijn wanneer het openbaar vervoer niet meer rijdt. Met de taxi bereik je snel en gemakkelijk de gewenste bestemming. Er hangt natuurlijk wel een flink prijskaartje aan. De Brusselse taxi is te herkennen aan het witte verlichte bordje op het dak met daarop in rode letters ´TAXI´.

Hoe vind ik een taxi

Er zijn drie manieren waarop je een taxi kunt vinden. Je kunt naar de dichtstbijzijnde taxistandplaats gaan, deze vind je op strategische plaatsen zoals in de buurt van de stations of grote pleinen, je kunt een taxicentrale bellen of gewoon een taxi op straat aanhouden. Let wel altijd goed op of de taxi uitgerust is met een taximeter die aangesloten is op een printer en of de tarieven duidelijk zichtbaar zijn.

Tarieven

De prijs van de taxirit hangt af van de plaats waar je instapt en de afstand die afgelegd moet worden. Het instapgeld bedraagt € 2,40. Daarna zijn er twee tarieven.

Tarief I: dit tarief geldt binnen de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en dit tarief bedraagt € 1,35 per kilometer

Tarief II: er wordt overgeschakeld op dit tarief wanneer je buiten de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest komt. Het tarief bedraagt dan € 2,70 per kilometer.

Wachtvergoeding: € 25,00 per uur

Voor ritten die plaatsvinden tussen 22:00 en 06:00 wordt een toeslag van € 2,00 in rekening gebracht.

Voor meer informatie over de taxi in Brussel kun je onder andere terecht op de volgende twee websites: www.brusselstaxi.be en www.taxi.irisnet.be