Shoppen Brussel

Meer over Shoppen Brussel

Brussel is een heerlijke stad om te shoppen. In het decor van historische gebouwen, statige herenhuizen en charmante pleinen liggen de mooiste winkels. Hier vind je de beste winkelgebieden van Brussel op een rij, van straten met exclusieve modewinkels tot warenhuizen en authentieke markten. Vergeet vooral niet om een leuk souvenir voor het thuisfront mee te nemen.

Mode

Brussel is door de jaren heen een belangrijke modestad geworden. In de Antoine Danseartstraat vind je echte designerwinkels. De bekendste winkel in deze straat is ongetwijfeld Stijl. In deze zaak worden ontwerpen verkocht van de studenten van de Antwerpse Modeacademie. Zo vind je hier onder andere werk van Dries van Noten, An Demeulemeester, Tim van Steenbergen en Christian Wynants. Maar behalve Stijl liggen in deze straat nog veel meer winkels waar werk van bekende modeontwerpers wordt verkocht. In de zeer chique Waterloolaan en in de Guldenvlieslaan zijn winkels van Louis Vuitton, Chanel en Cartier gevestigd. Voor de meer gangbare en meer betaalbare kledingzaken kun je terecht in de Nieuwstraat, de Elense Steenweg en de Louizalaan.

Warenhuizen

Het bekendste Belgische warenhuis dat ook een aantal vestigingen in de hoofdstad heeft, heet Inno. Dit warenhuis is te vergelijken met de Nederlandse Bijenkorf. Je vindt onder andere een vestiging aan de Nieuwstraat. Deze winkel telt maar liefst vijf etages. Je vindt hier naast vele parfummerken ook kleding, sieraden, speelgoed, huishoudelijke artikelen, meubels en nog veel meer.

Wie naar Brussel komt om te shoppen moet zeker een bezoekje brengen aan de Sint-Hubertusgalerijen Deze mooi gedecoreerde galerijen stammen uit de 19e eeuw. Je vindt hier chique winkels en luxe boetiekjes. Maar je kunt hier ook terecht om een hapje te eten.

Markten

In Brussel zijn iedere week verschillende markten te bezoeken. Iedere zondag vindt tussen 06:00 en 13:00 de Zuidmarkt plaats nabij het Zuidstation. Verschillende nationaliteiten prijzen hier hun producten aan; van Marokkaanse lekkernijen tot Griekse olijven en oosterse specerijen en kruiden.

Dagelijks wordt er op het Vossenplein een vlooienmarkt gehouden. Van 06:00 tot 13:00 kan je hier snuffelen tussen allerlei soorten koopwaar. Het is een erg gezellige markt, waar je van alles kunt vinden. Bezoek voor meer informatie de website van deze vlooienmarkt.

Al in de middeleeuwen vonden er markten plaats op de Grote Markt. Deze eeuwenoude traditie wordt tot op vandaag nog steeds in ere gehouden. Iedere dag vindt hier een bloemenmarkt plaats en op zondag een vogeltjesmarkt. De dagelijkse bloemenmarkt is van 08:00 tot 18:00 en de vogeltjesmarkt op zondag duurt van 09:00 tot 13:00.

Antiek

De antiekliefhebbers kijken in Brussel hun ogen uit, vooral in de Blaesstraat liggen veel antiekwinkeltjes.

Chocolade

België is wereldberoemd om zijn chocolade. Tijdens een stedentrip naar Brussel is het dan ook van harte aan te raden om eens langs te gaan bij één van de vele chocolaterieën die deze stad rijk is. Bekende Belgische chocolademerken zijn Godiva, Neuhaus en Leonidas. Vooral rondom de Grote Markt vind je veel chocolaterieën, maar ook op de Zavel kun je de beste Belgische bonbons proeven. Of wat dacht je van een bezoekje aan de Belgische hofleverancier Mary Chocolaterie. Dit winkeltje bestaat al sinds 1919.

Bier

Naast chocolade is ook het Belgisch bier wereldberoemd. Er worden in België vele fantastische biersoorten gebrouwen. Het is dan ook de moeite waard om hier in Brussel eens van te proeven. Er zijn speciaalzaken waar je alles kunt leren over de Belgische bieren. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan De Biertempel. In deze zaak aan de Grasmarkt vind je talloze Belgische biersoorten en leuke biersouvenirs als bierglazen, T-shirts en openers.

Stripboeken

Brussel staat bekend als de hoofdstad van het stripverhaal. Het is dan ook niet vreemd dat je hier vele leuke stripboekwinkels kunt vinden. Aanraders zijn onder andere de stripboekwinkel Brüsel aan de Anspachlaan 100, Le Boutique Tintin aan de Heuvelstraat 13 en Utopia aan de Zuidstraat 39.